Як грамотно і економно використовувати простір в холодильнику

Щоб не витрачати свій дорогоцінний час на пошук потрібних продуктів, наведіть порядок і чистоту у своєму холодильнику. Кожен з нас намагається відкласти на «далеке " потім» цю рутинну роботу. Проте грамотна організація зберігання це не тільки акуратний і естетичний вигляд всередині холодильника. Це і гарантується збереження продуктів, а значить, і нашого здоров'я. Тому закочує рукави і приступаємо роботі. І повірте, все не так уже й складно!

Яку вибрати посуд для зберігання продуктів

Для початку виймаємо всі наявні продукти, перевіряємо терміни придатності. Дістаємо полиці і наявні усередині холодильної камери ящики, які моєму, витираємо насухо і прибираємо назад.

Вибираємо посуд

Для ергономічного розміщення продукції важливо підібрати підходящі ємності. Ось підходящі варіанти:

  • пластикові контейнери;
  • пакети з застібками і з крафтового папери;
  • посуд з товстого скла та інші.

Важливо! Посуд квадратної форми в холодильнику розташується більш компактно, ніж круглі контейнери.

Варіанти для різних продуктів

  • Яйця і фрукти можна зберігати просто в тарілці, це практично і візуально виглядає естетично.
  • А ось м'ясо, риба або сири краще тримати в контейнерах з кришкою. Це допоможе не допустити поширення їх запаху по всьому холодильнику.
  • Зелень можна поставити у вигляді букета у високу скляну ємність.

Як використовувати простір

Вибір підходящої упаковки — не єдина умова правильного заповнення холодильника.

Дотримуємося правила зберігання

  • Уважно стежте за термінами зберігання продуктів.

Важливо! Контролюйте терміни придатності та їжу, у якій підходить термін реалізації, використовувати в першу чергу.

  • Обов'язково мийте яйця, фрукти та овочі, перед тим, як прибрати в камеру.
  • Сирі та готові страви не повинні знаходитися поруч, не порушуйте товарне сусідство.
  • Використовуйте контейнери з кришками. Це допоможе уникнути таких неприємностей, як запах, несумісність продукції. І допоможе оптимально використовувати внутрішній простір морозильника.
  • Зелень у вигляді букетика поставте в ємність з водою. Так вам вдасться довго зберегти її свіжість. Тільки не забувайте міняти воду кожні 2-3 дні.

Як грамотно організувати простір в холодильнику

Все дуже просто! Є основні правила для грамотного розташування продуктів харчування. І знаючи і використовуючи їх, ви не будете відчувати жодних проблем при зберіганні.

Полиці

  • На самій холодній полиці (вона внизу, адже важкий холодне повітря опускається) розміщуйте м'ясо, рибу, яйця і солодощі з кремом.
  • Полку з середньою температурою відведіть під готові страви, ковбасні вироби та м'ясні напівфабрикати.
  • На верхній полиці, яка є найменшою за холоду, зберігайте сир, масло, напої, фрукти.

Двері

На дверцятах холодильника, яку постійно відкривають і закривають, температура непостійна, тому не використовуйте її для швидкопсувних продуктів.

Полки, розташовані на дверцятах, вважаються самої теплої зоною. Як правило, тут розташовуються підставки для яєць. Не тримайте їх там!

Рада! Використовуйте ці клітинки як підставочки під готові магазинні соуси. І зручно, та й кетчуп з майонезом завжди будуть у легкому доступі.

Морозилка

Якщо продукція куплена про запас, то її можна заморозити. І це можуть бути не тільки фрукти, овочі і звичні нам напівфабрикати.

Рада! У морозильній камері можна тривало зберігати готові бульйони, перші страви, зелень. Це буде «стратегічний запас» хорошою і економною господині.

Розумний підхід не тільки допомагає зберегти місце і продовжує термін життя продуктів. А що зовсім важливо, в кінцевому підсумку призводить до економії ваших коштів і береже здоров'я.