Що таке імпульсний режим кавомолки

В кінці минулого століття кава почала набувати особливу популярність у жителів Росії. Хороший зернової кави був доступний не всім, звичайні люди пили розчинну. Зараз ситуація змінилася і кожен може дозволити собі випити вранці чашку цього ароматної свіжозвареної напою.

Кофемолка: необхідність або марна трата грошей

Свіжозмелена кава – еталон смаку. Купуючи упаковку меленої кави можна сподіватися на хороший смак в протягом пари тижнів. Після закінчення цього строку, весь запах вивітрюється, а сам продукт стає не таким смачним. Це обумовлено тим, що напій зберігає повний смак і аромат тільки у вигляді зерен. Маючи кавомолку, можна подрібнити необхідну кількість зерен прямо перед процесом варіння.

ВАЖЛИВО! Досвідчені бариста знають, що варення в турці, гейзерній кавоварці або капсульної кавоварці вимагає використання зерен різного помелу.

Додаткові функції сучасних кофемолок

Перед покупкою слід розібратися з функціоналом. Крім стандартних характеристик (потужність, обсяг, продуктивність), пристрої оснащують додатковими функціями:

  1. Регулювання і кількість ступенів помолу необхідна користувачам, що використовують для приготування кави різне обладнання.
  2. Лічильник порцій.
  3. Таймер нагоді для людей, які воліють самостійно регулювати ступінь помелу.
  4. Управління зі смартфона дає можливість почати приготування напою, не встаючи з ліжка.
  5. Дозатор. Пристрій відраховує рівно таку порцію, яка вимагається.
  6. Імпульсний режим.

Зупинимося на останній функції і розглянемо її детальніше.

Що таке імпульсний режим в кавомолці і навіщо він потрібен

Для імпульсного режиму приладу, характерна циклічна робота і періодична зупинка процесу. В ножових кавомолках він використовується повсюдно і має такі переваги, як:

  • завдяки періодичної зупинці роботи ножів, користувач може візуально регулювати подрібнення зерен;
  • ефективний переробки твердих продуктів — крім зерен кави в такому пристрої можна молоти, наприклад, горіхи;
  • пристрій оснащений функцією імпульсного режиму, більш довговічне і стійке до перегрівів у процесі тривалої роботи;
  • кавові гранули краще перемішуються, а помел більш рівномірний.

УВАГА! Купувати каву слід тільки в зернах, якщо сподіваєтеся отримати якісний і смачний напій.

Імпульсним режимом оснащені не всі кавомолки. Ті, які їм наділені мають велику перевагу перед іншими в перемелюванні твердих продуктів і контролі над якістю помелу. Такі кавомолки більш надійні і не перегріваються.