Що це таке чалдові кофемашина

Чалдові кавова машина з'явилася на ринку порівняно нещодавно, але вже встигла завоювати серця любителів кави. Прототипом для її створення послужила, що користується популярністю, ріжкова модель. Крім зміненої конструкції ріжка, виробники по-новому підійшли до процесу підготовки сировини.

Для приготування чашки напою більше не потрібно молоти зерна, відміряти порцію і утрамбовувати її в ріжку. У чалдовую кофемашину завантажується спеціальна «таблетка» – чалда, яка містить отмеренную порцію кави.

Що собою являє чалда?

Це спресований в таблетку мелений і обсмажену каву, розрахований на приготування однієї порції. Чалди виготовляються за складною технологією в фабричних умовах з добірних зелених зерен, які в процесі виробництва піддаються обробці.

Обсмажені і подрібнені зерна спресовуються в чалди (паперові пакетики з перфорацією) і упаковуються в герметичну металізовану обгортку. Потім в пакетик закачується інертний газ, завдяки чому всі властивості кави зберігаються тривалий час. Упаковка має круглу форму і вага 7-9 грам.

Довідка! Інертний газ не стикається зі спресованим кави і абсолютно безпечний для здоров'я, в т. ч. і при розтині пакетика перед приготуванням. Зберігати чалди можна 2 роки.

Які бувають чалди?

Процес виробництва кавових чалд різних компаній практично однаковий, але вони можуть відрізнятися:

  • За розміром. Діаметр таблетки коливається від 44 до 55 мм і залежить від марки кавової машини. Наприклад: для системи E. S. E буде потрібно найменша чалда, а для Senseo – велика.
  • За типом упаковки. Може бути твердою або м'якою.
  • За способом обсмаження кави. У підсумку виходить міцний, середній або легкий напій.
  • За смаком. Можуть бути як з однією добавкою (ваніль, карамель, шоколад тощо), так і з букетом з декількох ароматів.

Часто до недоліків використання кавових чалд відносять неможливість самостійно регулювати міцність напою.

Увага! Кава з ідентичних чалд завжди один і той же. Купуючи упаковку з 100 штук, ви отримаєте – 100 чашок однакового напою. Його колір, смак, міцність і аромат у процесі приготування не зміняться!

Де можна використовувати чалдовую кавоварку?

Перш ніж купувати новинку, необхідно чітко розуміти, що цей апарат не призначений для безперервної роботи з ранку до вечора. У цих цілях, краще підійде більш дорогий і складний агрегат.

Чалдові кавова машина незамінна:

  • У домашніх умовах. Заощадить ранковий час, коли всі члени сім'ї, у що б то не стало, бажають чашку напою, що бадьорить.
  • У офісі. Не засмічується, не вимагає постійної мийки і особливих знань з експлуатації.
  • У невеликому барі чи кафе. Полегшить роботу персоналу і збільшить швидкість обслуговування клієнтів, при цьому якість завжди буде на висоті.

Як працює чалдові кофемашина?

Принцип дії подібний автоматичним кавоварки: підігріта вода під тиском проходить через чалду, забираючи від порційного і спресованого продукту не тільки аромат, але і всі корисні речовини. Готову каву по жолобу стікає в чашку, а використана чалда легко дістається і викидається, при цьому апарат не брудниться. Весь процес займає кілька хвилин.

У більш дорогих моделях передбачено приготування кави одночасно на дві чашки, а також зміна декількох режимів.

Як правильно заправити чалдовую кавоварку?

У спеціальну ємність необхідно залити воду (стандартна місткість – 2-3 літра). Потім звільнити чалд від металізованої упаковки і розмістити в спеціальному фільтрі, який вставляється в кавоварку.

Тепер, за допомогою однієї кнопки можна запустити програму автоматичного приготування. Після закінчення роботи пролунає сигнал.

Увага! Після розкриття упаковки перевірте цілісність чалди, від цього залежить термін служби кавомашини.

І ще кілька секретів експлуатації:

  • Викидайте використані чалди відразу після вживання.
  • Періодично промивайте знімний фільтр і носик апарату. Частота залежить від інтенсивності експлуатації.
  • При використанні жорсткої води не нехтуйте засобами від накипу.

Переваги чалдовой кавомашини – в її характеристиках:

  • Достатня міцність. Так як машина працює тільки з меленою кавою, вона рідко ламається.
  • Простота використання. Особливих навичок не потрібно. Агрегат все зробить автоматично, досить залити води і завантажити чалд.
  • Швидкість приготування. Кава вариться набагато швидше, ніж в інших кавоварках. Середня швидкість – 30 секунд.
  • Якість напою. Приготована кава відрізняється стабільністю, його смак не залежить від вміння оператора. А якість, завдяки технології пресування при виготовленні чалд, не поступається класичному напою.
  • Компактність. Невеликі розміри дозволяють розмістити кофемашину навіть на невеликій кухні.

Дорогі друзі, якщо будуть питання, пишіть в коментарі.