Види електричних овочерізок
Різноманітність моделей сучасної побутової техніки дозволяє не лише заощаджувати сили і час господині, але і місце на кухні. Замість громіздкого кухонного комбайна зручніше використовувати компактну овочерізку. Догляд за цим пристосуванням простий і економічний.
Види овочерізок
Зміст статті
Розрізняють кілька різновидів цієї техніки:
- електричні;
- механічні (ручні).
Електричні моделі
Такі види техніки допомагають справлятися з великими обсягами нарізки і при цьому дозволяє заощадити час, проведений на кухні.
Переваги моделей, що працюють від мережі:
- Компактність. Зовнішній вигляд нагадує зменшену копію кухонного комбайна, що дозволяє звільнити простір на кухні.
- Наявність різноманітних насадок: різні види терок, нарізок, шинковок.
- Хороша швидкість подрібнення інгредієнтів при невисокій потужності.
- Зручна транспортування, завдяки невеликій вазі.
- Нескладна інструкція по використанню та догляду.
- Тихий режим роботи.
- Компактне зберігання розміщення всіх ножів у своєму корпусі.
Недоліки:
- моделі відрізняються набором ножів для нарізки, а також ціною;
- потрібно живлення від електричної мережі;
- може ковзати по гладкій площині;
- короткий період дії гарантії.
Механічні овочерізки класифікуються в залежності від виду насадок:
- терка, що має різноманітні сітки;
- V-образна терка;
- терка-шинкування;
- Овочерізка з ручним пресом;
- овочерізка-алігатор, що складається з двох половин (краще розрізає варені овочі, ніж сирий продукт);
- міні-комбайн, який працює як кавомолка: опущені в ємність продукти нарізаються шляхом переміщення ручки з насадкою по колу;
- Слайсер, основна функція якого отримання тонких скибочок.
Переваги механічних пристроїв:
- доступна ціна;
- невеликі розміри;
- не потребує електриці;
- прості в застосуванні і очищення.
Недоліки:
- обмежена кількість функціональних можливостей;
- необхідність докладання фізичної сили;
- потрібна попередня нарізка інгредієнтів на більш дрібні складові;
- у деяких моделях не додається контейнер для зберігання.
Як вибрати кращу овочерізку
Щоб вибрати добру помічницю для кухні, звертають увагу на наступні критерії:
- Електрична або механічна техніка. Слід пам'ятати, що для автоматизації процесу та переробки великих обсягів продуктів потрібно безперебійна подача електрики. Для механічної версії необхідно застосування фізичної сили.
- Країна-виробник. Цей критерій визначає якісні характеристики товару, ефективність і тривалість роботи. Кращі виробники — європейські країни.
- Різноманітність і кількість насадок. Визначає функціональні можливості техніки.
- Потужність. Цей параметр показує максимально можливе навантаження на привід.
- Наявність аксесуарів. Додаткові насадки або запасні частини завжди згодяться будь-якій господині.
- Вартість. Маловідомі виробники можуть похвалитися низькою ціною і такою ж якістю. Відомі бренди мають в асортименті моделі за різними цінами.
Різноманітність електричних моделей овочерізок дозволяє підібрати зручну помічницю кожної господині. Така техніка дозволить заощадити сили і час на приготування їжі і заготовок для консервації.