Види електричних овочерізок

Різноманітність моделей сучасної побутової техніки дозволяє не лише заощаджувати сили і час господині, але і місце на кухні. Замість громіздкого кухонного комбайна зручніше використовувати компактну овочерізку. Догляд за цим пристосуванням простий і економічний.

Види овочерізок

Розрізняють кілька різновидів цієї техніки:

  • електричні;
  • механічні (ручні).

Електричні моделі

Такі види техніки допомагають справлятися з великими обсягами нарізки і при цьому дозволяє заощадити час, проведений на кухні.

Переваги моделей, що працюють від мережі:

  1. Компактність. Зовнішній вигляд нагадує зменшену копію кухонного комбайна, що дозволяє звільнити простір на кухні.
  2. Наявність різноманітних насадок: різні види терок, нарізок, шинковок.
  3. Хороша швидкість подрібнення інгредієнтів при невисокій потужності.
  4. Зручна транспортування, завдяки невеликій вазі.
  5. Нескладна інструкція по використанню та догляду.
  6. Тихий режим роботи.
  7. Компактне зберігання розміщення всіх ножів у своєму корпусі.

Недоліки:

  • моделі відрізняються набором ножів для нарізки, а також ціною;
  • потрібно живлення від електричної мережі;
  • може ковзати по гладкій площині;
  • короткий період дії гарантії.

Механічні овочерізки класифікуються в залежності від виду насадок:

  • терка, що має різноманітні сітки;
  • V-образна терка;
  • терка-шинкування;
  • Овочерізка з ручним пресом;
  • овочерізка-алігатор, що складається з двох половин (краще розрізає варені овочі, ніж сирий продукт);
  • міні-комбайн, який працює як кавомолка: опущені в ємність продукти нарізаються шляхом переміщення ручки з насадкою по колу;
  • Слайсер, основна функція якого отримання тонких скибочок.

Переваги механічних пристроїв:

  • доступна ціна;
  • невеликі розміри;
  • не потребує електриці;
  • прості в застосуванні і очищення.

Недоліки:

  • обмежена кількість функціональних можливостей;
  • необхідність докладання фізичної сили;
  • потрібна попередня нарізка інгредієнтів на більш дрібні складові;
  • у деяких моделях не додається контейнер для зберігання.

Як вибрати кращу овочерізку

Щоб вибрати добру помічницю для кухні, звертають увагу на наступні критерії:

  1. Електрична або механічна техніка. Слід пам'ятати, що для автоматизації процесу та переробки великих обсягів продуктів потрібно безперебійна подача електрики. Для механічної версії необхідно застосування фізичної сили.
  2. Країна-виробник. Цей критерій визначає якісні характеристики товару, ефективність і тривалість роботи. Кращі виробники — європейські країни.
  3. Різноманітність і кількість насадок. Визначає функціональні можливості техніки.
  4. Потужність. Цей параметр показує максимально можливе навантаження на привід.
  5. Наявність аксесуарів. Додаткові насадки або запасні частини завжди згодяться будь-якій господині.
  6. Вартість. Маловідомі виробники можуть похвалитися низькою ціною і такою ж якістю. Відомі бренди мають в асортименті моделі за різними цінами.

Різноманітність електричних моделей овочерізок дозволяє підібрати зручну помічницю кожної господині. Така техніка дозволить заощадити сили і час на приготування їжі і заготовок для консервації.