Як користуватися овочерізкою

Домашня робота з раніше займає у господинь досить багато часу. І люблячі рідні намагаються всіма силами полегшити їхню працю. Вони купують для них різні кухонні прилади і пристосування.

До таких приладів можна віднести кухонні комбайни і овочерізки. Якщо ви вирішили порадувати свою господиню таким подарунком, то варто прочитати цю статтю, для того щоб зробити правильний вибір.

Основні правила використання овочерізки

Кожна овочерізка має інструкцією по користуванню, і господині необхідно не тільки ознайомитися з нею, але і чітко слідувати її вказівкам. Тоді ваш помічник буде довго служити вам, і радувати вас.

Який тип овочерізки краще, ручний або електричний? У кожного з цих приладів свої переваги і недоліки, свої функції. Перед тим як зробити вибір на користь того чи іншого, варто уважно дослідити їх. Кожен з цих приладів має власне призначення.

Якщо ви вибрали пристрій, то наступним етапом буде визначитися з його типом, а вони бувають:

  • Механічні;
  • Електричні.

У кожного приладу є власні переваги і недоліки. Головною перевагою ручної овочерізки є простота управління і автономність, а також невелика ціна. Їх легко чистити і вони не займають багато місця.

Як користуватися овочерізкою ручного типу

Як користуватися овочерізкою ручного типу? Основними вимогами до роботи з ручним приладом є:

  • Вимоги чистоти;
  • Механічного використання обладнання.

До вимог чистоти варто віднести те, що овочерізку обов'язково перед початком використання необхідно вимити, а після закінчення вимити і висушити.
Овочі, які будуть нарезаться, необхідно сортувати по твердості. Тверді овочі спочатку відварюють, а лише потім нарізають. Леза перед застосуванням необхідно змочувати холодною водою, тоді вони краще ріжуть.

Важливим достоїнством ручного пристрою є, то що його не потрібно точити. До недоліків варто віднести необхідність докладати значні фізичні зусилля.

Важливо пам'ятати! Ручні овочерізки досить гострі і ними легко порізатися при необережному поводженні.

Використання овочерізки електричного виду

Критерії чистоти також важливі для електричної овочерізки. Хоча вона зберігається в зібраному вигляді, її застосування необхідно вимити. Але при цьому дуже важливо, щоб вода не потрапляла на електричні елементи приладу. Це може вивести його з ладу.

Для проштовхування овочів і фруктів важливо користуватися тільки штатним обладнанням, і ніколи не виконувати цю роботу руками. Хоча потужність електричного варіанту досить велика, необхідно користуватися її ножами строго за призначенням, і не намагатися замінити один ніж іншим, це може вивести його з ладу.

Електричні прилади набагато приємніше у зверненні, не потрібно стільки фізичних зусиль, але немає автономності, вони прив'язані до електричної мережі. Вони мають набагато більше можливостей, але в управлінні набагато складніше.

Поради по нарізці, натирання, шатківниці, подрібнення продуктів за допомогою приладу

Перед виконанням роботи по нарізці овочів господині варто ще раз переконатися, чи добре вона розуміє, що і в якому порядку вона буде виконувати. Правильно зібрана овочерізка, і готові овочі і фрукти до подрібнення?

Звичайно, господиня і сама добре знає, якого результату вона хоче досягти, застосовуючи прилад для того чи іншого продукту харчування. Але важливо ще раз переконатися, чи правильно вона вибрала ножі, яких так багато в комплекті. Варто запам'ятати лише одне правило — для кожної процедури призначений свій ніж, що йде в комплекті!

Якщо ви вирішили порадувати господиню будинку, купуючи овочерізку й оцінили всі переваги і недоліки тієї чи іншої моделі, то вам залишається тільки зробити замовлення вибраного товар. А потім треба насолоджуватися тим, як вона працює.