Як працює хлібопічка

Хлібопічка — незамінний агрегат кожен господині, яка любить насолоджуватися ароматом свіжого домашнього хліба. Однак, щоб роботи з цим приладом проходила продуктивно, варто знати всілякі тонкощі у печі.

Принцип роботи хлібопічки

Вона призначена для випічки продукту як на основі дріжджів, так і без. Все дуже просто: ви кладете необхідні інгредієнти для приготування виробу, призначаєте пристрою програму, вона виконується. Потім хлібопічка замішує тісто, після чого воно, як кажуть, піднімається. Відбувається другий заміс, завдяки якому зайві гази усуваються. Далі тесту потрібно «піднятися» повторний раз. Спеціальний нагрівальний елемент дозволяє тесту рівномірно пропектися. Коли хліб буде готовий, прозвучить сигнал для оповіщення. При всьому цьому, прилад не потребує людського втручання, тому вважається зручним у використанні.

Простіше кажучи, робота протікає за наступним алгоритмом:

  1. Заміс. Змішування всіх вибраних інгредієнтів для отримання однорідного тіста.
  2. Розстойка. Витримка неготового вироби. За рахунок бродіння дріжджів і при певній температурі.
  3. Обминка. Ліквідація зайвих газів з допомогою нетривалого перемішування.
  4. Випікання. Безпосереднє нагрівання для отримання готової випічки.

ВАЖЛИВО!

Щоб хліб залишався пишним і м'яким протягом декількох днів, варто придбати для його приготування дріжджі.

Як працює хлібопічка залежно від запущеної функції

Функцій у печі може бути безліч, отже, і працювати вона буде при кожній по-різному. Розглянемо деякі з них:

Функція випікання

Сюди входить, власне, саме випікання виробів. Однак існує можливість додавання додаткових інгредієнтів. Це можуть бути насіння, родзинки, різні спеції. Крім цього, агрегат здатний виготовляти джеми, варення і кекси.

Звичайно ж, при купівлі техніки, слід орієнтуватися на свої особисті переваги. Наприклад, якщо ви любитель стандартного хліба, то підійде агрегат і з мінімальним набором програм. Але, крім них, можуть бути включені: безглютенові (для хворих, у яких не засвоюється звичайний) і солодкі вироби, кекс (задовольняє цікавість господині), житній (дозволяє отримати на виході максимально запашний і ароматний продукт), пшеничний і бородінський хліба, хліб, зроблений з борошна грубого помелу, французькі багети.

Крім хлібобулочних виробів, є здатність готувати і домашні йогурти, вершкове масло. Для цього потрібні молоко і закваска, які будуть перебувати під нагріванням.

Функція замісу тіста

Пристрій пропонує замішувати дріжджове і бездріжджове тісто різної консистенції. Це буде залежати від інтенсивності роботи лопатей, вбудованих в агрегат.

НА ЗАМІТКУ!

Якщо ви додаєте до тесту лимонну кислоту, то спробуйте поекспериментувати і покласти замість неї соду.

Управління агрегатом

Все більше популярності набирає машини з електронним управлінням. Це означає, що зв'язок з хлебопечью буде відбуватися з допомогою контактних кнопок.

Однак більш сучасні апарати можуть припускати сенсорне управління. Саме він найбільш зручний у використанні і не вимагає особливого догляду. Деякі печі оснащені можливістю повторного підключення при різних перебої електромережі. При цьому пристрій сам відновить попередні команди, і вам не доведеться заново налаштовувати агрегат. Але це всього лише якесь додаток до основних функцій, яке приємно полегшує роботу.

На самому дисплеї буде висвітлюватися необхідна інформація про процесі роботи хлібопічки. Це може бути обсяг майбутнього виробу, тип програми або ж тривалість виготовлення. Тим самим можна спостерігати за приготуванням.

Але не варто забувати, що не вийшли з виробництва і машинки з електромеханічним управлінням.

Які тонкощі потрібно знати про роботу хлібопічки

Щоб користування агрегатом принесло лише позитивні емоції, прийміть до уваги такі особливості печі:

  • Пристрій погано переносить додавання інгредієнтів «на око». Використовуйте мірний стакан, щоб знати напевно, в яких пропорціях готується виріб.
  • Не слід блокувати вентиляційні отвори хлібопечі і чіпати їх в процесі її роботи, так як корпус схильний до нагрівання.
  • Свою улюблену саморобну випічку дозволено виробляти або за допомогою автоматичних програм, які вже спочатку вбудовані, або вручну.
  • Пристрої можуть використовуватися і не тільки за прямим призначенням, у них також можливо автоматично замісити тісто для інших різних харчів, наприклад, пельменів.
  • Якщо в процесі приготування ви відчуєте неприємний запах, то це відбувається з-за того, що прилад зроблений з неякісного пластику.

Знаючи принцип роботи даного агрегату, а також особливості його використання, ви зможете з легкістю використовувати хлібопічку будь-якої моделі.