Каструля - це: що таке, види каструль.
Вперше прилад для варіння продуктів був придуманий французами в XVII ст. Він був виготовлений з міді, і мав значні розміри. Прилад для варіння їжі отримав назву «сковорода для гасіння», в ньому тільки тушкувалися овочі, а в XIX ст. в ньому почали варити с
Чи Правда, що керамічні каструлі найякісніші?
Останнім часом стала популярна керамічний посуд з антипригарним покриттям. Їх називають навіть самими якісними. Чому? Спробуємо розібратися
Що таке індукційне дно каструлі: критерії вибору каструлі для індукційної плити
Основний елемент плит даного типу — поверхню з склокераміки. Під дією магнітного поля відбувається нагрівання посуду і відповідно її вмісту. При цьому поверхню плити не нагрівається. Для роботи на такій варильної поверхні необхідна спец
Можна ставити в духовку емальовану каструлю: особливості емальованого посуду
Ми, навіть не замислюючись, користуємося в духовці емальованими листами. Значить, і інший посуд з емальованою поверхнею підійде для духовки, тим більше що метал, з якого вона зроблена, здатний витримати високі температури, а ось покриття вима
Що потрібно знати при чищенні посуду канцелярським клеєм
Завдяки наявності іонів активних мінералів при взаємодії з водою виникає сильнодіюча лужне середовище, що посилює ефект очищення під час миття столових приладів.
Як відмити каструлі від застарілого жиру: безпечні механічні способи чищення, народні засоби
Причиною утворення шару жиру може бути як несвоєчасне миття кухонного начиння, так і застосування неякісних миючих засобів. Навіть якщо каструля буде просто стояти поруч з місцем приготування їжі, з часом вона покриється шаром нагару. Видалити
Як відчистити каструлі з нержавіючої сталі від нагару: застосування підручних засобів для чищення посуду з нержавійки
Будь-яка домогосподарка звертає увагу, що в результаті її кулінарних шедеврів на стінках посуду з'являються жирові плями і кіптява. Все це іменується нагаром. Від нього не так-то й просто позбутися, адже нержавіючий посуд не терпить застосування металевих
Які каструлі підходять для склокерамічних плит: яку посуд використовувати не можна і чому
Підбираючи варіанти, зверніть увагу на їх сумісність з потрібним видом пристроїв, це можна дізнатися за даними на етикетці або упаковці. У випадку з індукційними панелями допоможе магніт: прикладіть його до дна примірника, і якщо він притягується, можете
Компактне зберігання кришок, оптимізуємо простір
Питання компактного розміщення каструль і кришок — один з найбільш «жорстких», для більшої частини домогосподарок. Добре, якщо на кухні досить багато місця — так він начебто відпадає сам по собі, а при незначних габаритах кімнати в неї деколи і повернутис
Можна смажити в каструлі: критерії вибору каструлі з можливістю смаження
Для смаження м'яса або овочів ідеально підійдуть каструлі з чавуну, вогнетривкого скла або кераміки і литого алюмінію. Важливо, щоб у посуду було антипригарне покриття. Доглядати за ними потрібно з особливою уважністю, так як навіть мікротріщини в покритт
Чи можна ставити гарячу каструлю в холодильник: як правильно охолодити продукти
Однозначно не варто ставити продукти, у яких температура вище кімнатної, в холодильну камеру. Спочатку необхідно довести їх до потрібного показника. І навіть якщо на це немає часу, доведеться придумати способи, як прискорити цей процес.