Каструля - це: що таке, види каструль.

Вперше прилад для варіння продуктів був придуманий французами в XVII ст. Він був виготовлений з міді, і мав значні розміри. Прилад для варіння їжі отримав назву «сковорода для гасіння», в ньому тільки тушкувалися овочі, а в XIX ст. в ньому почали варити с

Що таке індукційне дно каструлі: критерії вибору каструлі для індукційної плити

Основний елемент плит даного типу — поверхню з склокераміки. Під дією магнітного поля відбувається нагрівання посуду і відповідно її вмісту. При цьому поверхню плити не нагрівається. Для роботи на такій варильної поверхні необхідна спец

Можна ставити в духовку емальовану каструлю: особливості емальованого посуду

Ми, навіть не замислюючись, користуємося в духовці емальованими листами. Значить, і інший посуд з емальованою поверхнею підійде для духовки, тим більше що метал, з якого вона зроблена, здатний витримати високі температури, а ось покриття вима

Як відмити каструлі від застарілого жиру: безпечні механічні способи чищення, народні засоби

Причиною утворення шару жиру може бути як несвоєчасне миття кухонного начиння, так і застосування неякісних миючих засобів. Навіть якщо каструля буде просто стояти поруч з місцем приготування їжі, з часом вона покриється шаром нагару. Видалити

Як відчистити каструлі з нержавіючої сталі від нагару: застосування підручних засобів для чищення посуду з нержавійки

Будь-яка домогосподарка звертає увагу, що в результаті її кулінарних шедеврів на стінках посуду з'являються жирові плями і кіптява. Все це іменується нагаром. Від нього не так-то й просто позбутися, адже нержавіючий посуд не терпить застосування металевих

Які каструлі підходять для склокерамічних плит: яку посуд використовувати не можна і чому

Підбираючи варіанти, зверніть увагу на їх сумісність з потрібним видом пристроїв, це можна дізнатися за даними на етикетці або упаковці. У випадку з індукційними панелями допоможе магніт: прикладіть його до дна примірника, і якщо він притягується, можете

Компактне зберігання кришок, оптимізуємо простір

Питання компактного розміщення каструль і кришок — один з найбільш «жорстких», для більшої частини домогосподарок. Добре, якщо на кухні досить багато місця — так він начебто відпадає сам по собі, а при незначних габаритах кімнати в неї деколи і повернутис

Можна смажити в каструлі: критерії вибору каструлі з можливістю смаження

Для смаження м'яса або овочів ідеально підійдуть каструлі з чавуну, вогнетривкого скла або кераміки і литого алюмінію. Важливо, щоб у посуду було антипригарне покриття. Доглядати за ними потрібно з особливою уважністю, так як навіть мікротріщини в покритт

Чи можна ставити гарячу каструлю в холодильник: як правильно охолодити продукти

Однозначно не варто ставити продукти, у яких температура вище кімнатної, в холодильну камеру. Спочатку необхідно довести їх до потрібного показника. І навіть якщо на це немає часу, доведеться придумати способи, як прискорити цей процес.