Яка толкушка для пюре краще: як вибрати картофелемялку
Секрет ніжного, повітряного картопляного пюре пов'язаний з товкачем. Наші прабабусі користувалися дерев'яними, бабусі — з алюмінію. У нас варіантів більше.
Навіщо потрібна тарілка під тарілку: як користуватися підстановкою
Сервіровку столу можна сміливо віднести до певного мистецтва. Ось, наприклад, скільки тарілок потрібно поставити перед гостем? Чому однієї недостатньо?
Чому келихи для вина мають різну форму: як вибрати келих
Благородний напій вимагає і благородної огранки! Для кожного виду вина призначені свої власні келихи, правильний вибір яких підкреслить смак
Стакан-термос, яким здивував російський президент
Щоб про посуді заговорили, вона повинна з'явитися в руках відомої особистості! Стакан президента РФ Володимира Володимировича Путіна підтверджує це.
Які тарілки найдовше тримають температуру страви? Правильна подача теж важлива
Які тарілки добре зберігають тепло. Давно помічено, що в глибокій посуді з бортиками їжа довше залишається гарячою. Але також на температуру дуже сильно впливає матеріал.
Види каструль: класифікація каструль за матеріалом виготовлення, види каструль для особливих завдань
Призначення та характеристики каструль залежать від матеріалу виготовлення. Якийсь матеріал відрізняється довговічністю і добре переносить високі температури. Інший — більш практичний і зручний у застосуванні.
Сода — універсальний засіб в побуті і для здоров'я
Проста сода може допомогти швидко очистити, а також ефективно вилікувати! Всі універсальні властивості звичайної соди читайте далі.
Чим ополоник відрізняється від ополоники: схожість і відмінність ополоника і ополоники
Начиння так багато, що можна й заплутатися в її назві. Давайте розбиратися разом. А почнемо з ополоників і поварешек. Кухонні родичі
Як вимити посуд правильно, якісно і швидко
Миття посуду перетворюється для більшості господинь в обтяжливу обов'язок. Але неприємну процедуру цілком можна оптимізувати і раціоналізувати.
Посуд в сім'ю — вона спільна або у кожного своя?
В кожній родині свої правила. У одних всі домочадці сидять на кухні в строго відведених місцях і у кожного є власні тарілки, чашки і столові прилади. А інші надходять більш демократично, користуючись сервізом, в якому навряд чи визначиш, де чия т
Чому гранований стакан перетворився в губастый
Ми бачили його в поїздах і громадському харчуванні, у вітчизняних фільмах і на кухні батьків. Гранований стакан став одним з головних символів радянського часу.
Філософський зміст: чому в Китаї і Японії до цих пір не користуються ложками і виделками
Азіатську кухню неможливо уявити з виделками та ложками. Це як відвідати театр в аквалангу або піти в похід по горах на підборах. Чому ж у Китаї та Японії так сильна традиція користуватися паличками?
В якому посуді можна, а в якій не можна варити варення
Як приємно взимку дістати баночку варення, пахне літом! Щоб процес заготівлі виявився простим, а результат приємним, важливо правильно вибрати посуд.
Чому не можна залишати брудний посуд лежати всю ніч
Знову мити посуд! Ось адже привчили: втомилася — не втомилася, а посуд потрібно вимити в той же день, коли її забруднили. А чому не можна вимити її вранці?
Посуд, яку можна з'їсти: з чого і як зробити
Насправді посуд, який після трапези можна з'їсти, існує з давніх пір. Наші предки в гарбузових «каструлях» готували в печі кашу.