Варто йогуртниця того, щоб бути в нашій кухні?

Чи виправдано буде вкласти гроші в диво-прилад, іменований йогуртниця? У наш час все яскравіше проявляється тенденція: кожен хоч раз у житті повинен зробити щось «в домашніх умовах». Домашній йогурт не виняток. Як смачно і заманливо звучить!

Раніше я не замислювалася, чи варто купувати йогуртницю. Але все колись трапляється вперше. Захотілося харчуватися правильно, у тому числі завжди мати вдома натуральні напої.

Обзавестися йогуртницей? Здається, це практично і зручно. Однак я вирішила остудити емоції і трохи розібратися. Гідний кухонний прилад, основне завдання якого — утримувати постійну температуру кілька годин поспіль, — покупки і тримання на території кухні? Дізнаємося разом.Хто найчастіше користується йогуртницей, порадьте?

Ось основні категорії:

  • мами — турбота про здоров'я малюка спонукає їх уникати магазинних йогуртів (докладніше про це читайте нижче), а готувати самим з відомих їм інгредієнтів;
  • люди, провідні ЗСЖ і ті, у кого проблеми зі здоров'ям;
  • любителі домашнього йогурту, не сприймають смак продукту «ззовні».

Йогуртниця є не лише у її відданих шанувальників. Багато купують її, але не користуються настільки часто. У деяких вона роками лежить без діла. З яких причин, ми частково розберемося в цій статті.

Зараз важливо зрозуміти інше.

Що керувало усіма цими людьми при покупці? Бажання харчуватися корисним натуральним напоєм. Покупні кисломолочні продукти часто не викликають довіри, і це не позбавлено сенсу.

Домашній йогурт проти магазинного йогурту

Темп життя високий. Деяким здається, що швидше і легше закупити магазинні продукти, заощадивши цим час і сили.

Так, приготування домашнього йогурту займає кілька годин і вимагає дій. Як же тут дочекатися, якщо можна просто відкрити готову баночку і випити тут і зараз!

Поряд з цим, багато зійшлися на думці: коли справа стосується якості продукту і здоров'я сім'ї, можна постаратися і почекати!

Для того щоб отримати смачний і корисний напій вдома, зазвичай використовується закваска, наприклад, «Эвиталия» і «Наріне», і молоко.

ДОВІДКА. Рекомендовано вибирати домашнє молоко у перевірених продавців. Є можливість брати безпосередньо у фермера? Чудово! Вирішивши використовувати молоко з пакету, приготуйтеся, що йогурт може вам не сподобатися, і ви вже не зможете асоціювати між собою поняття «домашній» і «смачний». До речі, це не правило.

Деякі використовують замість закваски капсули пробіотиків («Йогулакт», «Лінекс» та ін). Це швидше питання особистого смаку. Підійде навіть «Активиа» без добавок, якщо вам це зручно.

Готовий йогурт можна потім кілька разів перезаквасить, що дуже економно.

Якщо робити все правильно, домашній йогурт виходить смачним і ароматним. У ньому немає барвників та інших речовин, які «вбивають» натуральність смаку і весь акцент ставлять на його яскравість. Зате можна отримати величезне задоволення, вживаючи натуральний продукт, ще й створений своїми зусиллями!

Плюси і мінуси йогуртниць

З'ясувавши, що домашній йогурт впевнено тримає пальму першості над магазинним, повернемося до йогуртницам. Оцінимо всі за і проти, а потім зробимо об'єктивний висновок про необхідність цього приладу.

Які переваги йогуртниці?

• завжди є йогурт для маленьких дітей;
• наявність зручних стаканчиків (як правило);
• можливість контролювати температуру і розраховувати свій час.

А що можна сказати про її недоліки?

• регулярно готуєш — регулярно миєш тару (хоча це скоріше недолік не йогуртниці, а будь готування);
• ніяких інших функцій: можна виконувати тільки сквашивание молочних продуктів;
• займає місце, що незручно для малогабаритних кухонь.

Є колишні користувачі йогуртниці, які віддали перевагу їй інші способи приготування домашнього кисломолочного напою.

Хтось вдається до перевірених часом методів: підігріває молоко, всипає закваску, розливає по стерилізованим ємкостей і поміщає туди, де тепло — ближче до батареї або під рушники, ковдри.

Інші використовують для цих цілей термос. Треті придбали мультиварку, оснащену режимом «Йогурт». У останній, щоправда, вони знайшли кілька недоліків — витрачатися багато електрики і немає в комплекті відповідних баночок.

Ще одна категорія — ті, хто втратив любов до йогурту, або п'є його не настільки часто, або у кого раніше їм харчувалися діти, а тепер переситилися. Підсумком стала або закинута в дальній кут шафи, або здана в інші руки йогуртниця.

ВАЖЛИВО. Іноді розчарування сприяє сама йогуртниця. При покупці звертайте увагу на її матеріал, функціональність, потужність. Наприклад, зручно користуватися приладом з дисплеєм і відкладеним стартом. Знайдете своє — неодмінно закохаєтесь! Не сподобається що-то в одній йогуртниці — здасться, що в її особі і всі інші моделі ні на що не годяться. Процес готування обернеться для вас тратою нервів, як це і сталося у деяких.

Резюме: необхідна йогуртниця?

Натуральний домашній йогурт — це дивовижно. Що стосується покупки йогуртниці як способу його отримання, кожен вирішує сам, що для нього краще.

Хтось вирішує не купувати її, тому що не готовий кожен день готувати йогурт, а заради рідкісних випадків витрачатися не бажає. Інші купують, тому що купують не задумуючись: питання ціни для них не принциповий; нагоді пару разів — і це добре.

Любителі йогурту воліють її, тому що це їх продукт на кожен день, а йогуртниця — якийсь предмет першої необхідності. Мами користуються нею, щоб готувати прикорм для маленьких дітей, який теж потрібен щодня. Вирішувати, купувати чи йогуртницю, потрібно не тільки виходячи зі свого миттєвого бажання.
Подумайте:

  •  Велика потреба в ній?
  • Триватиме ваша ініціатива довго? Чи налаштовані ви регулярно готувати для себе і сім'ї цей продукт?
  • Готові приділити їй місце для зберігання?

Може виявитися, що поки недоцільно купувати прилад. Ви можете вирішити витратити гроші на щось більш потрібне. З іншого боку, можете сказати, що саме потрібне зараз — це йогуртниця, і є сенс порадіти купівлі.

Я зупинилася на першому варіанті — почекаю з придбанням. Однак у майбутньому я не виключаю можливе , щоб бути в нашій кухні йогуртниці, тому що, як не крути, це зручно, сучасно і смачно!