Як зробити капучино без кавомашини

Любителі і справжні цінителі капучіно люблять повторювати слова відомого Макса Фрая, який порівняв капучіно з закоханістю. Закоханих в цей спосіб приготування ароматного напою мільйони. Адже капучіно вважається найпопулярнішим серед інших рецептів. Спробувавши одного разу напій, в нього закохуються назавжди. Так відбувається з кінця 18 століття, і в 21 столітті дивовижний смак цієї кави не розчаровує.

Чашка капучино не виходячи з дому

Випити чашечку кави зі збитим молоком можна в кав'ярні. Сьогодні практично кожен заклад запропонує кава, приготована за класичним рецептом, а також здивує своїм особливим рецептом.

Але поласувати чашкою свіжого напою хочеться і рано вранці, в затишній домашній обстановці. У наш час це нескладно зробити: промисловість пропонує кавомашини, які можуть зварити кави за кілька хвилин.

А якщо кофемашина ще не придбали, це не привід відмовлятися від капучіно! Адже зварити міцну каву можна самостійно.

Розповімо, як приготувати капучіно, щоб отримати задоволення і від процесу приготування, і від звареного напою.

Як приготувати без кавомашини

Щоб отримати справжній капучіно, знадобляться два доданків: кава і збите молоко. Правильно зваривши чорна кава, як слід збивши молоко, ви майже досягнете результату. Щоб він не розчарував, інгредієнти потрібно правильно з'єднати.

Розповімо про кожному етапі приготування капучино без кавомашини.

Як правильно зварити каву

Основою капучіно є міцний еспрессо. Найкраще зварити його в турці. Насипте в прогріту турку 2 ч. л. меленої кави, залийте його водою і поставте на середній вогонь.

Об'єм води залежить від того, яку фортецю каву ви віддаєте перевагу. Щоб отримати досить міцний напій, потрібно взяти 100 мл холодної води, любителям кави підвищеної фортеці води потрібно менше, 50-60 мл Не залишайте процес без уваги! При появі піни відставте турку з вогню.

Важливо! Щоб домогтися більш насиченого смаку еспресо, дочекайтеся опадання піни і знову поставте турку на вогонь. Після повторного появи піни відразу ж прибирайте турку з плити, після третього утворення піни міцний еспрессо готовий.

Як вибрати і підготувати молоко

Без добре збитого молока напій не вийде.

Важливо! Для збивання молока в піну використовують жирне молоко. Молоко жирністю менше 3,2% краще не використовувати: отримати необхідну для капучино густу піну з молока з малою жирністю не вдасться.

Перш ніж почати збивати молоко, його потрібно підігріти, не доводячи до кипіння. Якщо у вас немає капучинатора, збити гаряче молоко можна будь-яким іншим способом, вручну віночком або за допомогою побутових приладів, в міксері або блендері.

У процесі збивання потрібно отримати однорідну пінку, в якій немає бульбашок. Коли піна стану досить пишною і густий, молоко можна з'єднувати з кавою.

Змішування кави з молоком

Щоб отримати не просто каву з молоком, а саме капучіно, потрібно правильно з'єднати його складові частини. Основне завдання при з'єднанні — створення шаруватого напою, щоб молоко і еспрессо не перемішалися. Склалося два основних варіанти з'єднання кави з молоком.

Еспресо, молоко, піна

Обережно вилийте збите молоко в чашку з кавою. Намагайтеся, щоб цівка молока потрапляла в центр чашки. Накопичивши досвід приготування капучіно, ви зможете звільняти ємність для збивання відразу. У такому разі в чашку з еспресо спочатку потрапляє гаряче молоко, а потім — піна. Але якщо вам не вдалося акуратно наповнити чашку піною, не засмучуйтесь!

Решту молочну піну потрібно просто викласти ложкою. Не поспішайте, акуратно ложкою кладіть пінку, щоб вийшла білосніжна «шапка». Так в чашці повинні бути в рівних пропорціях кави, збите молоко, молочна піна. Правильне співвідношення всіх трьох частин — 1:1:1.

Еспресо, піна

Не менш популярним є рецепт капучіно, в якому поверх кави викладають тільки пінку. В цьому випадку обидва інгредієнта беруть у рівних частинах, дотримуючись пропорції 1:1.

Важливо! Щоб отримати підсолоджений капучіно, потрібно додати цукор у зварений еспресо перед з'єднанням його з молоком.

Поради професіоналів

На закінчення познайомтеся з порадами професійним бариста, які знають секрети приготування смачної кави.

  • Зварена в турці еспресо корисно процідити перед з'єднанням з молоком, щоб позбутися від частинок мелених бобів кави.
  • Додавання у молоко вершків у пропорції 1:1 допоможе зробити пінку досить густий.
  • Капучіно вимагає підігрітою чашки. Ополіскування окропом допоможе швидко підігріти кавову посуд.
  • Крім традиційного з'єднання (молоко в каву), що професіонали називають чорним капучіно, існує також білий. Щоб його приготувати, змінюють порядок заповнення кавової чашки. Порядок наповнення чашки білого капучіно: молоко — еспресо — пінка.
  • Для прикраси можна використовувати посипання з меленої кориці або какао.
  • Урізноманітнити капучіно можна за допомогою добавок: шоколаду, прянощів, морозива, рому або лікеру.

Даруйте собі насолоду з кожною чашкою капучино!