Як приготувати гарячий шоколад в кавомашині
Улюблені ласощі дітей і дорослих, шоколад славиться не тільки своїм смаком, корисними для організму якостями і привабливістю в будь-якому вигляді. Тверда плитка і рідкий шоколад доставляють однакове задоволення своїм особливим смаком.

У будь-який час порадувати себе і своїх близьких чашкою смачного напою допомагає кофемашина.
Приготування в кавомашині
Зміст статті
Приготування густого гарячого напою, який їдять за допомогою ложки, чи більш рідкого питного шоколаду можливо в кавомашині, має для цього спеціальну функцію.
Якщо ви тільки плануєте придбання кавомашини, віддавайте перевагу тим моделям, які не тільки варитимуть каву, але і приготують гарячий напій. Від вас буде потрібно тільки заправити агрегат. Кавова машина здатна самостійно змішати інгредієнти і однорідну густу масу.
Уважно вивчіть інструкцію, яка підкаже, які дії потрібно вчинити з вашої кавоваркою, і отримати бажаний результат.
Крім відповідного агрегату, вам знадобляться наступні продукти:
- Молоко
Готуючи шоколад, можна використовувати різне молоко. Це може бути незбиране молоко, бажано не знежирене. Професійні бариста рекомендують додавати в молоко вершки.
Довідка! Вершки підвищують жирність молока, роблять смак вершковим.
Хороший результат дасть використання сухого молока, яке в процесі приготування розводять водою.
- Шоколадний порошок
Сухий шоколад — це готовий для розведення молоком порошок білого або чорного шоколаду. Виробники пропонують спеціальні суміші, які мають збалансований склад з какао-масел і какао-бобів.
- Капсули
Сучасні капсульні кавоварки заправляються спеціальними капсулами, які містять сухий шоколад. Простота використання зробила ці апарати надзвичайно популярними.
- Шоколад у плитках

Важливо! Смачний гарячий напій вимагає якісних продуктів!
Технологія приготування

- Спеціальний молочник (пінчер), келих або склянку наповнюється молоком. Незбиране молоко просто заливається в посуд, сухе молоко засипається і ретельно розводиться водою до одноманітного стану. Тепер молоко потрібно підігріти.
- У посуд з теплим молоком засипається сухий шоколад. Використання пакетованих упаковок багатьом бариста здається більш зручним: пакет містить норму шоколаду на 1 порцію. Якщо у вас під рукою упаковка великого обсягу, потрібну кількість шоколадного порошку засипається в пінчер ложкою. Так само надходять з подрібненим або натертим плитковим шоколадом. Молоко з доданим шоколадом ретельно перемішують.
- Використовуючи пар кавомашини, підігрівають шоколадно-молочну суміш, практично доводячи її до кипіння. Якщо ваша кавоварка не має капучинатора, під час нагрівання суміші її потрібно постійно перемішувати! Але кип'ятити майже готовий напій не слід!
- При бажанні даємо суміші загуснути.
Увага! Густота залежить від часу нагрівання. Якщо ви хочете отримати питної шоколад, закінчите нагрівання раніше. Густий напій вийде при більш тривалому нагріванні.
- Готово! При використанні келиха, можна відразу подавати його. А якщо ви користувалися пинчером, потрібно спочатку перелити шоколад в чашку.
Капсульна кавоварка зробить за вас практично всі. Вам потрібно тільки заправити її спеціальними капсулами, що містять шоколад і молоко.
Як використовувати капучинатор

Маючи машину з капучинатором, вам необхідно тільки наповнити пінчер молоком і сухим шоколадом і натиснути кнопку. Все інше машина зробить самостійно.
Рекомендації і рецепти
Гарячий шоколад стане прикрасою будь-якого застілля, повсякденного або святкового. Особливо якщо скористатися рекомендаціями професіоналів.
Дотримуйтесь норму продуктів для приготування напою за традиційними рецептами.
- По-італійськи

- По-французьки
Французи воліють питної шоколад, який готується з 150 мл молока і 25 г шоколадного порошку. Як тільки він почне загусати і зникає білувата пінка на його поверхні, смачний напій готовий!
- З корицею
Гарячий шоколад з нотками кориці може бути як густим, так і рідким. 1/2 стовчених палички кориці або 1/2 ч. л. порошку кориці насипають у тепле молоко перед додаванням шоколаду. Якщо використовується корична паличка, не забудьте процідити молоко перед тим, як туди потрапить шоколад. Продовжуйте готувати по одному з базових рецептів.

Для прикраси гарячого напою, крім морозива та збитих вершків, можна використовувати кокосову стружку, фрукти і сухофрукти, цедру лимона або апельсина. А додавання в шоколад якогось сиропу додасть йому особливу смакову нотку.
Ретельно стежте за кавоваркою. Відразу ж після використання протирайте трубку для пари і капучинатор, не даючи залишків продуктів засохнути. Очистити кавоварку через деякий час буде значно складніше.
Готуйте гарячий шоколад, він стане користю для серця, задоволенням для душі, радістю для близьких!