Що краще м'ясорубка або кухонний комбайн

Трудомістка подрібнення продуктів кухонним ножем віднімає масу часу. Саме тому й були винайдені м'ясорубка і кухонний комбайн. Ця техніка швидко завоювала любов кухарів, адже крім швидкості ще і значно поліпшила якість підготовки інгредієнтів.

Час минав, кухонне обладнання удосконалювалося і ставало здатним виконувати нові, раніше недоступні, завдання. Сучасні м'ясорубка і комбайн мало чим нагадують перші прототипи і можуть впоратися навіть з деякими функціями «супротивника», що часом ставить у глухий кут потенційного покупця.

Зорієнтуватися та вибрати між ними в ситуації, коли грошей на придбання обох видів техніки не вистачає, допоможе знання кулінарних уподобань сім'ї.

Чим комбайн відрізняється від м'ясорубки

Вони призначені для подрібнення продуктів, роблять це з допомогою ріжучої кромки ножів, але, завдяки конструктивним відмінностей, роблять це по-різному. М'ясорубка на виході дає однорідну масу, в якій зберігаються неушкоджені волокна. Розмір частинок залежить від діаметру отворів фільтрувальної насадки-сита, яка пропускає вже готову до подальшої обробки масу.

Кухонний комбайн створений для нарізки продуктів шматочками різної форми і розмірів. У сфері подрібнення овочів йому немає рівних. Але при роботі з м'ясом він може або нарізати його на порівняно великі шматки, або повністю перебити всі волокна. Це буде швидше малопридатне для приготування котлет пюре, ніж звичний фарш.

Переваги комбайна

Зйомні чаші і змінні леза справляються з нарізкою овочів і м'яса на скибочки або кубики. Комбайн поєднує в собі функції соковижималки, міксери і блендера, що позбавляє від необхідності купувати велику кількість кухонної допоміжної техніки. Завдяки прозорості чаш легко контролювати процес подрібнення продуктів. А завдяки великому числу різноманітних ножів легко створити гарну основу для салату або ніжну начинку з овочів і фруктів.

Комплектація комбайна передбачає набір чаш на всі випадки життя, тому немає потреби окремо докуповувати посуд. А мала, до 800 Вт, потужність допомагає уникати надлишкового перевитрати електроенергії.

Переваги м'ясорубки

Якщо у щоденному меню переважають страви з м'яса, птиці або риби, які потребують подрібнення головних інгредієнтів, але немає частій необхідності в міксері, блендері і соковижималці, то вірніше помічниці ніж м'ясорубка не знайти.

Велика потужність спільно з конструктивними особливостями дозволяє їй швидко впоратися з подрібненням досить жорстких сортів м'яса в найкоротші терміни.

Завдяки спеціальним насадкам можна легко готувати домашню ковбасу. Для рідкісної нарізки овочів на салат є спеціальний барабан, подрібнюючий їх кубиками або соломкою. Сучасна м'ясорубка вміє навіть якісно молоти кава, борошно і зелень.

Висновок

У тій ситуації, коли співвідношення свіжих салатів і м'ясних страв в щоденному раціоні приблизно дорівнює, є сенс задуматися про придбання кухонного комбайна, поєднаного з м'ясорубкою. Коштує така техніка дорожче кожного з попередників, взятих окремо. Але обійдеться дешевше, ніж одночасна купівля обох помічників.