Які бувають блендери

Сучасний ринок техніки для кухні пропонує господиням масу варіантів, як полегшити процес приготування їжі. Надійним помічником буде блендер – компактний пристрій, призначений для подрібнення і змішування овочів, фруктів, горіхів та інших продуктів.

Похід у магазин може обернутися марною тратою часу. Види блендерів і їх характеристики різноманітні. Щоб стати щасливим володарем пристрої і отримати необхідний набір функціоналу, необхідно грунтовно в цьому розібратися.

Види блендерів

Залежно від конструкції і способу подрібнення, розрізняють стаціонарні і занурювальні блендери.

Стаціонарні подрібнювачі

Ці пристрої експлуатуються на рівній поверхні кухонних і являють собою чашу або глечик, на дні якого знаходяться ріжучі ножі. Встановлюється він на робочий блок-підставку, в якому знаходиться мотор.

Тут же є панель управління, що дозволяє включити прилад, вибрати відповідний режим та швидкість обертання ріжучих елементів.

Важливо! Зверніть увагу на об'єм глечика і його матеріал. Для сім'ї з трьох і більше осіб, доцільно вибрати чашу більшого обсягу. Скляний глечик крихкий. Пластиковий надійніше, з точки зору стійкості до ударів і падіння.

Переваги

  1. Вільні руки. Немає необхідності тримати пристрій під час роботи. Просте натиснення кнопки дозволить далі займатися своїми справами.
  2. Функція самоочищення. Деякі виробники пропонують цікавий спосіб миття чаші. Досить залити води, додати миючий засіб і включити режим.
  3. Режими суповарки або приготування на пару. Подібними характеристиками володіють дорогі моделі. Весь процес приготування улюбленої їжі проходить безпосередньо в блендері.
  4. Зовнішній вигляд. Виробники подбали про незвичайному дизайні своїх приладів. Такі гаджети будуть стильно виглядати на будь-якій кухні.

Недоліки

  1. Габарити. Пристрою доведеться виділити деяке місце на кухні, щоб мати можливість користуватися ним щодня.
  2. Функціональна обмеженість. Незважаючи на цікаві режими приготування супів і продуктів на пару, основне призначення — подрібнювати і перемішувати їжу.
  3. Неможливість заміни комплектуючих. Стаціонарний блендер має індивідуальну робочу чашу з ножами. Навіть за незначної поломки, пристрій доведеться міняти цілком.

Занурювальні подрібнювачі

Зовні блендер являє собою рукоять з блоком управління і подовжену робочу насадку з ножами на кінці. Під час експлуатації його тримають в руці і занурюють в ємність з продуктами, які необхідно подрібнити.

Більшість гаджетів такого типу мають імпульсний режим роботи. Він передбачає натиснення і постійне утримування кнопки включення під час роботи.

Важливо! При виборі заглибного блендера варто звернути увагу на вагу і зручність корпусу. Практичним буде протиковзке покриття. Кнопки повинні бути розташовані таким чином, щоб експлуатація не викликало дискомфорту.

У дешевих моделях часто зустрічається пластикове виконання подрібнюють насадки. Рекомендується вибирати металеві, які прослужать довше.

Переваги

  1. Компактність. Невеликий пристрій зручно зберігати в ящику, де воно не займе багато місця.
  2. Мобільність. Деякі моделі комплектуються акумулятором. Це дозволить експлуатувати пристрій незалежно від місця розташування розетки.
  3. Функціональне розмаїття. Численні насадки дозволяють не тільки подрібнювати і пюрировать продукти, але і збивати, нарізати, шаткувати.
  4. Мінімальні тимчасові витрати. Щоб підготувати прилад до експлуатації досить приєднати відповідну насадку, а після – сполоснути її під струменем води.
  5. Можливість розширення сфери застосування та заміни деталей шляхом придбання насадок, що продаються окремо.

Недоліки

  1. Швидка стомлюваність. Руки втомлюються при тривалій роботі з приладом.
  2. Невеликий обсяг подрібнюваних продуктів, з яких справляється пристрій.
  3. Висока ціна. За повний комплект насадок доведеться викласти кругленьку суму.

Функції блендерів

Стаціонарні блендери володіють наступними функціональними можливостями:

  • подрібнення і змішування;
  • варка на пару;
  • приготування супу;
  • автоматичне очищення чаші.

З точки зору функціональності, заглибні блендери далеко попереду. Численні насадки дозволяють виконувати різноманітні маніпуляції з продуктами:

  • стандартна насадка пюрирует відварені продукти, подрібнює свіжі, змішує різні інгредієнти;
  • віночок здатний збивати білки або рідке тісто замішувати;
  • насадка-млинок швидко змеле каву, перець, цукор, панірувальні сухарі;
  • багатофункціональна чаша з різноманітними насадками здатна подрібнювати, шаткувати, нарізати продукти на скибочки або кубики;
  • вакуумна насадка відкачує повітря з контейнерів, що йдуть в комплекті з пристроєм, що збільшує термін зберігання продуктів.

Такий набір характеристик дозволяє занурювальним блендерам складати гідну конкуренцію навіть кухонних комбайнів.

Комплектація блендерів

Стандартна комплектація приладів середньої цінової категорії дозволить виконувати прості повсякденні завдання.

Занурювальні прилади, крім робочого апарату, комплектуються насадкою-ногою, віночком, чашею-подрібнювачем з прямими ножами, ємність для змішування, гарантійним талоном і сертифікатами.

Для стаціонарних пристроїв – це сам блендер, чаша, гарантійний талон і супровідна документація.

Як вибрати підходящий блендер

Щоб блендер служив максимально довго і виконував всі повсякденні потреби, необхідно дотримуватися невеликого плану за вибором пристрою.

  1. Визначаємося з максимальною ціною, яку можна витратити на прилад. Не варто скупитися, якісний подрібнювач стане хорошим помічником у господарстві.
  2. Чітко уявляємо собі набір функцій, які повинен виконувати блендер при приготуванні їжі. Так стане зрозуміло, який тип пристрою потрібен – стаціонарний або занурювальний.
  3. Вибираємо з представленого асортименту модель найбільш привабливого дизайну і відповідного зручності. При цьому звертаємо увагу на бренди. Bosch, Philips, Braun – виробники, давно зарекомендували себе як лідери, що випускають продукцію високої якості.

Більш детальна стаття про те, як вибрати блендер.

Рада! При виборі подрібнювача, не варто забувати про такий показник, як потужність. Чим вона вища, тим швидше прилад впорається зі своїм завданням.