Можна кип'ятити молоко в електрочайнику

Електричний чайник на сучасній кухні — побутовий прилад, без якого багатьом важко уявити свій ранок. Швидкість життя збільшується з кожним днем, і вже немає часу чекати, поки закипить звичайний чайник. Прилад, що працює від електромережі, допомагає заощадити чимало цінних ранкових хвилин, допомагаючи приготувати чай або каву. А якщо вам знадобилося гаряче молоко? Чи зможе чайник виручити на цей раз? Ми вивчили це питання.

Молоко в чайнику? Думки розділилися!

Виявляється, це актуальна тема! На багатьох форумах в мережі ведеться не одна бесіда, можна закип'ятити молоко в електрочайнику.

Доводи прихильників кип'ятіння

Багато громадян, які ризикнули випробувати свій кухонний прилад таким чином, стверджують, що нічого страшного не сталося.

Ви здивуєтеся, але знаходяться люди, які повідомляють, що не тільки кип'ятять в електроприладі молоко. Якщо їм вірити, вони підігрівають і суп, глінтвейн готують і навіть варять пельмені в ємності для кип'ятіння води. Життя, як кажуть, змушує!..

Особлива тяга до експериментів присутній у певних категорій громадян, наприклад, студентів. Молоді люди поспішають відчути всі принади студентського життя і не витрачають часу на традиційні способи підігріву або приготування обіду.

Потрібно сказати, що форуми бурхливо реагують на твердження, що з електричним пристроєм нічого не трапиться, якщо в ньому закип'ятити молоко.

Думка противників кип'ятіння

Чимало людей, які дотримуються думки, що таке нецільове використання приладу небезпечно. Причому багато хто також посилаються на свій практичний досвід!

Важливо! Експерименти з кип'ятінням молока в електрочайнику можуть закінчитися вельми плачевно. Прилад може витримати один або кілька таких дослідів, але свій термін служби він точно скоротить.

Жировий наліт на стінках

Багато також слушно зазначають, що молоко — це жирний продукт.

Важливо! Після кип'ятіння молока в чайнику на стінках електроприладу залишиться жировий наліт. Змити його дуже складно через конструкції чайника.

Дуже важко помити всі затишні куточки, в тому числі нагрівальний елемент.

Підгорить, але не закипить

Деякі досвідчені користувачі також зазначають, що при спробах кип'ятіння молока, у них виривало кришку, а сам продукт лише підгорав. До кип'ятіння його довести не вдавалося.

Саме тому подібні експерименти можуть призвести до незворотних наслідків і непередбачених витрат на нове обладнання кухні.

Що радять виробники?

Все, написане вище, — це думка споживачів. А як відноситься виробник до подібних експериментів. Його думка теж можна знайти, але тільки не на форумах, а в інструкції для користувачів.

Важливо! В інструкції зазначено, що в резервуар для кип'ятіння можна заливати виключно чисту воду. Всі інші рідини (молоко, вино, газовану воду та інші напої) нагрівати в приладі категорично не рекомендується!

Причому краще використовувати фільтровану рідину, щоб не довелося чистити чайник від накипу практично щодня.

Справа в тому, що більшість конструкцій приладів не потребує частого миття і робить цей процес дуже незручним. Не знімається повністю кришка, неможливість підлізти під нагрівальний елемент, слизька поверхня посудини не дають можливості ретельно почистити конструкцію.

Саме тому в хід йдуть різні лайфхаки із застосуванням лимонної кислоти, фанти, коли та інших агресивних рідин, здатних розщепити жири і накип, вивівши її з поверхні чайника. Але гарантії безпеки автори лайфхаков не дають!

Підіб'ємо підсумок. Щоб надовго зберегти працездатність електроприладу, краще слідувати затвердженими інструкціями і використовувати чайник за його прямим призначенням, для кип'ятіння питної води.