Як готувати і не бруднити плиту і духовку

Містити плиту і духовку в чистоті — необхідність. Чисті поверхні і побутові прилади в кухні вказують на акуратність господині. При цьому на чистих і блискучих поверхнях набагато приємніше готувати. Однак очистити плиту від важко виводяться або присохлих забруднень буває досить складно. Але існують деякі хитрі прийоми, як зберігати чистоту пристроїв під час використання.

Маленькі хитрощі збереження чистоти плити під час готування

Кожна господиня знає, що при готуванні на плиті утворюється безліч різних плям і патьоків. Навіть якщо процес приготування обіду проходить вкрай акуратно, на плиті можуть утворитися забруднення. Чистити їх досить складно, особливо якщо дати плям застигнути, відклавши прибирання на потім.

Однак існує ряд хитрощів, як захистити поверхню варильної панелі від забруднень.

Фольга

Накладка з алюмінієвої фольги багатьох виручає.

Важливо! Головне, щоб поверхня була закрита повністю по всій площі.

І звичайно, укладати фольгу можна тільки на чисту плиту. Тепер всі забруднення опиняться на фользі, змінити яку набагато легше, ніж відмити.

Скловолокно

Накладки з скловолокна виконують ті ж функції. Такі захисні накладки є багаторазовими. Їх легко мити і використовувати багато разів.

Вазелін

Популярний спосіб у господинь минулого століття. Речовина, нанесене на поверхню плити, не дає пригорати який втік молока або потрапив на плиту жиру.

Сода

Оригінальний, але досить клопіткий спосіб. Для захисту всю поверхню варильної панелі засипають содою. Потрапляє на плиту жир і патьоки при готуванні вбираються в гранули соди. І прибирання після готування стає легкою.

Спеціальні хімічні речовини

Для приготування потрібно склянку чистої води, 2-3 столові ложки соди, ложка прального порошку, 2-3 ложки канцелярського клею.

Суміш ретельно вимішують і наносять тонким шаром на поверхню плити. Прибирання з таким захистом стане набагато простіше.

Рідке мило

Можна просто змастити плиту тонким шаром звичайного рідкого мила. Це дасть можливість захистити плиту від пригорання і складних забруднень.

Важливо! У будь-якому випадку, яким би способом не вирішила скористатися господиня, сильні забруднень краще прибирати негайно, щоб згодом прибирання не стала тягарем.

Кожна жінка має право вибрати або придумати свій спосіб захисту варильної панелі. В багатьох сім'ях існують власні традиції по прибиранню та утриманню кухні в ідеальному порядку.

Як зберігати чистоту духовки під час використання

Кожна готування в духовці дарує нам не тільки смачні страви, але і масу забруднень. В духовій шафі скупчуються бруд, залишки їжі і жир. Впала з дека частинка їжі може пригоріти і видавати неприємний запах. Щоб цього уникнути, потрібно регулярно чистити духовку.

Важливо! Використання спеціальних рукавів для запікання знизить забруднення і полегшить чищення духовки.

Існує два види духовок, кожна з яких диктує свої правила прибирання.

Самоочисна духовка

Це практичні і зручні прилади. У них є режим самостійної очищення.

Для догляду необхідно просто витягнути з духовки всі листи і каструлі і включити потрібний режим. Краще, якщо в цей момент ніхто не буде користуватися кухнею. Слід також відкрити вікно.

Звичайні

Більшість духовок відносяться саме до цього типу. Доведеться скористатися спеціальними спреями або гелями.

Важливо! Їх наносять так, щоб не зачепити вентилятор і нагрівальний елемент.

Потім йому дають впливати протягом 15 хвилин і починають чищення.

З системою каталітичної очистки

Делікатне покриття не терпить сухої абразивної чищення. Тому слід приготувати суміш з води і соди і максимально обережно почистити захисну поверхню.

Важливо! Регулярне чищення духовки допоможе утримувати її в ідеальному порядку і отримувати тільки самі свіжі і смачні страви.

Чистота на кухні — це запорука щасливого перебування в ній, натхнення і приємних спогадів про сімейних трапезах. Кожна господиня повинна подбати про чистоту цього приміщення, де збирається вся сім'я.