Як вибрати вафельницю

Багато господинь мріють мати на власній кухні вафельницю. За допомогою цього кухонного агрегату, можна приготувати дуже смачні, апетитні вафлі з різною начинкою. Домашня випічка, все ж набагато відрізняється від магазинної. Але як правильно вибрати вафельницю, і на які характеристики звернути увагу знають не багато.

Що потрібно враховувати, вибираючи вафельницю електричну

При виборі приладу варто врахувати:

  • експлуатаційні характеристики моделі;
  • розмір;
  • наявність антипригарного покриття;
  • матеріал;
  • функції;
  • можливість налаштувань.

Часом, від модельних рядів побутових приладів в магазині розбігаються очі. Але, на жаль, часто ми купуємо не те, що хочеться. Багато що залежить від стану бюджету.

ДОВІДКА! Орієнтиром у виборі вафельниці можуть служити відгуки про виробника в інтернеті. Не завадить і допомога консультанта в магазині, також перед придбанням варто ознайомитися з інформацією в техпаспорті вироби.

Купуючи прилад, варто визначитися з розміром. Якщо кухня маленька, то відповідно краще вибрати компактний розмір з осередком під шнур. Така модель займає мало місця, поміщається на будь-яку поличку або ящик. Для великих приміщень розмір агрегату, за великим рахунком, не має значення.

При купівлі варто звернути увагу на покриття дна. Не повинно бути:

  • опуклостей;
  • бульбашок;
  • дрібних тріщин;
  • подряпин.

Поверхня повинна бути рівною — це запорука того, що вафельниця прослужить досить довго. Витрати масла мінімальні, зазвичай достатньо одного змащування.

Матеріалом може служити пластмаса або метал. Перевагою металевої вафельниці є її міцність і стійкість до різних зовнішніх впливів. У випадку падіння, пластмаса лопне і відколеться.

Набір функцій у всіх моделей практично однаковий, а ось товщина готових вафель різна.

ВАЖЛИВО! У деяких моделях є поворотна функція, яка дозволяє при наливанні тесту самостійно обертатися і рівномірно розподілити тісто. Популярними вважаються вафельниці, які можуть приготувати не тільки вафлі, але і інші смачні страви.

Оснащення термостатом, допомагає при випіканні домогтися хрусткої скоринки. Температурний термостат грає важливу функцію — без нього можна отримати сире виріб. Завдяки наявності таймера, можна буде дізнатися про точний час приготування — лампа подасть сигнал про готовність.

ДОВІДКА! Потужність у деяких моделей вафельниц досягає 1000 Вт. Такий показник підходить для реалізації функції гриля. Зазвичай достатньо і 600 Вт — для економії електроенергії.

Які бувають вафельниці

Моделі вафельниц бувають:

  1. З високими бортами, що мають до шести відділень. Форма може бути квадратна, трикутна — для приготування товстих і повітряних вафель. Вимагають заливки великої кількості тесту.
  2. Круглі, овальні. Для тонкого тіста і отримання трубочок і коржів.
  3. Горішниця. Опукла поверхня з одного боку, з поглибленням другої половини.
  4. Тарталетница. Призначена для отримання кошиків. Має не одну ємність. Є можливість викладання начинки.
  5. З платформою гриль. Має кілька знімних роз'ємів для різних видів. Можна смажити м'ясну продукцію з хрусткою скоринкою.

Загальні правила безпечної експлуатації

Правила користування вафельницами багато в чому схожі з рекомендаціями з експлуатації будь-якого електроприладу:

  1. Перед початком роботи необхідно перевірити цілісність шнура та штекери. Шнур повинен бути без пошкоджень.
  2. Джерело струму не повинен мати ознаки горіння.
  3. Розетка повинна бути заземленою.
  4. Встановлювати прилад необхідно на сухих поверхнях.
  5. Потужність приладу повинна відповідати напрузі в розетці.
  6. Потрібно виключити попадання прямих сонячних променів.

ВАЖЛИВО! Дотримання техніки безпеки повинно бути виконано в повному обсязі. У процесі приготування необхідно простежити, щоб до приладу не підходили діти.

Після завершення процесу приготування, слід не забути вимкнути вафельницю і відключити шнур живлення. Тільки потім, при повному охолодженні, необхідно протерти агрегат вологою серветкою, видалити залишки тіста, з нижнього боку прибрати залишки масла. Далі потрібно протерти вафельницю насухо і дати постояти 15 хвилин у відкритому вигляді. Далі можна сміливо прибрати прилад до наступного використання. Не потрібно намотувати шнур на поверхню, щоб уникнути його пошкодження.