Навіщо в холодильнику зберігають чайні пакетики

Здавалося б, що може бути більш несумісним, ніж чай і холодильник! Побутовий прилад покликаний забезпечити продуктів прохолоду, щоб вони довго зберігалися. А напоєм ми, навпаки, зігріваємося холодними вечорами, адже п'ємо його гарячим. Але останнім часом російські і зарубіжні компанії стали зберігати розсипний чай у холодильниках. Для чого це потрібно, спробуємо розібратися.

Зберігання чаю в холодильнику

Всі китайські магазини, де продають чай, оснащені спеціальними холодильниками.

Важливо! Зелений і жовтий сорти можна зберігати тільки при мінусовій температурі.

На китайських виробництвах і в магазинах обов'язково є холодильники. Останнім часом і європейські країни стали слідувати рекомендаціям і зберігати чай у холодильнику.

Коли потрібні низькі температури

У Китаї та на Тайвані, де є величезні плантації і виробничі компанії, розсипний чай зберігається виключно у морозильних камерах. Це відноситься до слабоферментным улунам і зеленим сортам. Таке зберігання наказано з двох причин:

  1. В регіонах зростання дуже тепло і волого. Це може негативно вплинути на продукт. Адже відомо, що кінцева вологість чайного аркуша становить від 3-6%.
  2. Зберігання в морозильнику допомагає зберегти свіжість і смак чайного листа.

Важливо! Хороший продукт можна придбати лише двічі на рік, під час збору. Тому торговці всіма силами намагаються зберегти її свіжість.

Щоб чай надовго зберіг свій смак і властивості, крім морозильника, його попередньо поміщають у вакуумну упаковку. Відкачуючи повітря, пакувальники ретельно оберігають продукт від шкідливих мікробів і вологи, зберігаючи його більш свіжим і смачним. При правильному зверненні він збереже свої смакові якості до наступного збору.

Які умови необхідні для чаю

Щоб чай зберігав свої властивості і смак, в морозильній камері повинна дотримуватися температура близько -18°С. Але немає нічого страшного, якщо в морозилці температура вище. Головне, щоб мінус був постійним і стійким. Таке зберігання призначено винятково для жовтого і зеленого сортів.

Рада! При постійному вживанні напою потрібно поміщати в холодильну камеру порційні пакетики, щоб не діставати всю упаковку. Перед заварюванням потрібно взяти порцію чаю і залишити її при кімнатній температурі в середньому на добу. Це потрібно, щоб чай не відчував стресу.

Зберігається в холодильнику упаковка з продуктом повинна бути щільно закрита. В іншому випадку чайний лист буде вбирати в себе всі запахи і втратить свій аромат і смакові властивості.

Навіщо зберігати використані чайні пакетики в холодильнику

В нашій країні можна часто побачити, як господині укладають на полички побутового приладу вже використані пакетики, заздалегідь висушені. Відразу виникає питання, навіщо це робити? Навряд чи таким чином вони хочуть зберегти пакетик для повторного заварювання.

А справа все в тому, що використані і висушені пакетики чаю відмінно вбирають неприємні запахи.

Важливо! Використовувати чайний пакетик повторно потрібно після того, як він повністю висохне. Тільки так він принесе максимальну користь для побутового приладу.

Всього кілька пакетиків, поміщених на полиці холодильника в різних місцях, зможуть позбавити холодильник від неприємних ароматів. При регулярному вживанні чаю можна змінювати пакетики на полицях регулярно.

Як бачимо, у холодильника і чаю багато спільного! Їх користь одне для одного очевидна.