Решітка для коптильні своїми руками
Коптильня доведеться до речі на будь-якому пікніку. З її допомогою можна приготувати м'ясо, рибу і інші продукти. Можна придбати цей пристрій або самостійно сконструювати в домашніх умовах. Існують різні способи зробити це. У нашій статті ми обговоримо одну з найбільш важливих деталей в конструкції. Мова піде про решітці, на якій розташовуються продукти під час процесу копчення.
Варіанти виготовлення решіток для саморобної коптильні
Якщо ви задумалися над створенням відповідної решітки своїми руками, варто заздалегідь визначитися з чого вона зроблена і зробити вимір майбутнього виробу, щоб воно підходило за габаритами в коптильню. Існує кілька варіантів створення решітки, серед яких можна виділити наступні:
- Найбільш часто використовуються прямокутні варіанти сітки. У такому випадку знадобиться зварювальний апарат для створення каркасу і кріплення ніжок до корпусу. Зніміть мірки основної деталі, зваріть з нержавіючої сталі каркас. Після цього прилаштуйте металеві прути для створення сітки, краще зробити прути під прямим кутом.
- Можна зробити спеціальну опору всередині основного корпусу для решітки. В такому разі не потрібно робити додаткові ніжки.
- При необхідності створення круглої форми також зніміть всі необхідні мірки, після цього зігніть дріт по периметру. Краї можна відпиляти за допомогою ножівки по металу або болгарки.
- Для круглого варіанту також можуть підійти частини від підносів. Для цього знадобиться просвердлити в них отвори і зробити спеціальні кріплення для установки.
Скористайтеся запропонованим списком і виберіть відповідний спосіб для створення решіток. Перш за все враховуйте якість матеріалу і його міцність.
Важливо! Матеріал должноен бути вогнетривким і мати високу температуру плавлення.
Можна коптити без грат
Багато хто задається питанням про необхідність використання даного елемента конструкції для копчення. Особливо актуальним дане питання при відсутності решітки. У такому випадку варто скористатися іншими методами утримання або підвішування продуктів:
- Використання металевих прутів, які вставляються через стінки корпусу. На них також можна розташувати м'ясо і рибу.
- Можна нарубати невеликі гілки і помістити їх всередину бака. Слідкуйте за тим, щоб палиці не загорілися і не впали разом з продуктами на дно.
- Відмінним варіантом буде використання гачків для підвішування на паралельних прутах з дерева або металу.
Продукти не повинні торкатися стінок коптильні, можете розташувати їх будь-яким зручним способом.