Решітка для коптильні своїми руками

Коптильня доведеться до речі на будь-якому пікніку. З її допомогою можна приготувати м'ясо, рибу і інші продукти. Можна придбати цей пристрій або самостійно сконструювати в домашніх умовах. Існують різні способи зробити це. У нашій статті ми обговоримо одну з найбільш важливих деталей в конструкції. Мова піде про решітці, на якій розташовуються продукти під час процесу копчення.

Варіанти виготовлення решіток для саморобної коптильні

Якщо ви задумалися над створенням відповідної решітки своїми руками, варто заздалегідь визначитися з чого вона зроблена і зробити вимір майбутнього виробу, щоб воно підходило за габаритами в коптильню. Існує кілька варіантів створення решітки, серед яких можна виділити наступні:

  1. Найбільш часто використовуються прямокутні варіанти сітки. У такому випадку знадобиться зварювальний апарат для створення каркасу і кріплення ніжок до корпусу. Зніміть мірки основної деталі, зваріть з нержавіючої сталі каркас. Після цього прилаштуйте металеві прути для створення сітки, краще зробити прути під прямим кутом.
  2. Можна зробити спеціальну опору всередині основного корпусу для решітки. В такому разі не потрібно робити додаткові ніжки.
  3. При необхідності створення круглої форми також зніміть всі необхідні мірки, після цього зігніть дріт по периметру. Краї можна відпиляти за допомогою ножівки по металу або болгарки.
  4. Для круглого варіанту також можуть підійти частини від підносів. Для цього знадобиться просвердлити в них отвори і зробити спеціальні кріплення для установки.

Скористайтеся запропонованим списком і виберіть відповідний спосіб для створення решіток. Перш за все враховуйте якість матеріалу і його міцність.

Важливо! Матеріал должноен бути вогнетривким і мати високу температуру плавлення.

Можна коптити без грат

Багато хто задається питанням про необхідність використання даного елемента конструкції для копчення. Особливо актуальним дане питання при відсутності решітки. У такому випадку варто скористатися іншими методами утримання або підвішування продуктів:

  1. Використання металевих прутів, які вставляються через стінки корпусу. На них також можна розташувати м'ясо і рибу.
  2. Можна нарубати невеликі гілки і помістити їх всередину бака. Слідкуйте за тим, щоб палиці не загорілися і не впали разом з продуктами на дно.
  3. Відмінним варіантом буде використання гачків для підвішування на паралельних прутах з дерева або металу.

Продукти не повинні торкатися стінок коптильні, можете розташувати їх будь-яким зручним способом.