Навіщо європейки зрізають куточок губки для миття посуду

Іноді ми забуваємо, що підтримання гігієни і чистоти на кухні відбувається дещо інакше, ніж в інших приміщеннях. А гігієна в цьому місці дуже важлива. Але наш менталітет так влаштований, що не кожна російська господиня може викинути кухонну губку після тижня використання: «Як? Адже вона ще зовсім нова?» І, виявляється, що більшість жінок користується кухонними губками неправильно, шкодячи своїм столових приладів і здоров'ю. Щоб цього уникнути, але витягти максимальну користь з кухонного інвентарю, можна наслідувати приклад європейських господинь.

Навіщо обрізають куточок губки

В європейських будинках часто помічаються кухонні губки з обрізаними кінцями, хоча виробляються вони прямокутною формою. Виявляється, господині самі зрізають куточки. Але навіщо?

Куточок зрізається після використання і приходу її в непридатність. Вважається, що однією і тією ж губкою не можна мити столові прилади довше тижня. Незважаючи на те, що вона має ще презентабельний вигляд, використовувати її вже небажано, так як в ній накопичується велика кількість шкідливих бактерій.

Після закінчення семи днів європейки просто зрізають куточок , добре знежирюють мочалку і застосовують в інших цілях. Зрізаний куточок є показником того, що цей екземпляр вже не підходить для миття посуду. Це допомагає господині або домочадцям не переплутати використану губку з новою. Губка зі зрізаним куточком може стати в нагоді при митті наступних предметів:

  • сантехніки: ванна, унітаз, раковина;
  • взуття;
  • батарей;
  • важкодоступних місць;
  • побутової техніки.

Безліч варіантів використання. Головне, пам'ятайте, що перед застосуванням прийшов в непридатність примірник потрібно добре знежирити миючим засобом і обполоснути водою.

Як часто потрібно змінювати кухонну губку

Ми вже згадували, що в ідеалі міняти губки потрібно щотижня. Щоб не забувати про це, можна зробити собі нагадування, і повісити на холодильник. У ній можна відзначати дні заміни. Смішно? Можливо. Але здоров'я важливо, а гігієна на кухні необхідна.

Губка для миття посуду має пористу структуру. Як би добре вона не вимивалася після кожного застосування, на ній все ж залишаються невеликі частинки їжі. Крім того, на поверхні накопичується жир і частинки миючого засобу, які ми зовсім не помічаємо. Така «гримуча суміш» призводить до швидкого розмноження бактерій. У результаті вона стає непридатною для використання, хоча зовнішній вигляд може залишатися свіжим.

Якщо немає можливості змінювати посудну губку з необхідною періодичністю, то правильне її використання і зберігання знизить швидкість розмноження бактерій і приведення її у непридатність. Для цього необхідно виконувати кілька правил:

  1. Завжди кладіть щільною стороною вгору. Так з неї буде легше стікати вода, а якщо щільна сторона буде знаходитися знизу, це прискорить утворенню шкідливих бактерій.
  2. По можливості тримайте подалі від води. Деякі господині залишають її прямо в раковині. Робити цього категорично не можна. Вологе середовище сприяє розмноженню бактерій. Тому обов'язково виймайте її з мийки. Бажано зберігати її трохи віддалік від вологих місць.
  3. Добре полощіть після використання. Після того, як миття посуду була закінчена, налийте невелику кількість миючого засобу на губку і гарненько її промийте. Потім ретельно прополощіть, і лише після цього можете відкладати сушитися.

Намагайтеся міняти губку мінімум раз у тиждень, а через 7 днів її можна застосовувати для інших цілей. А лайфхак від європейських господинь допоможе визначити функцію цього предмета. Якщо губок накопичилося багато, ви можете не просто обрізати куточок, а зробити фігурну обрізку: кожна фігура буде визначати місце для прибирання. Так ви точно не заплутаєтеся.