Що таке імпульсний режим кавомолки
В кінці минулого століття кава почала набувати особливу популярність у жителів Росії. Хороший зернової кави був доступний не всім, звичайні люди пили розчинну. Зараз ситуація змінилася і кожен може дозволити собі випити вранці чашку цього ароматної свіжозвареної напою.
Кофемолка: необхідність або марна трата грошей
Зміст статті
Свіжозмелена кава – еталон смаку. Купуючи упаковку меленої кави можна сподіватися на хороший смак в протягом пари тижнів. Після закінчення цього строку, весь запах вивітрюється, а сам продукт стає не таким смачним. Це обумовлено тим, що напій зберігає повний смак і аромат тільки у вигляді зерен. Маючи кавомолку, можна подрібнити необхідну кількість зерен прямо перед процесом варіння.
ВАЖЛИВО! Досвідчені бариста знають, що варення в турці, гейзерній кавоварці або капсульної кавоварці вимагає використання зерен різного помелу.
Додаткові функції сучасних кофемолок
Перед покупкою слід розібратися з функціоналом. Крім стандартних характеристик (потужність, обсяг, продуктивність), пристрої оснащують додатковими функціями:
- Регулювання і кількість ступенів помолу необхідна користувачам, що використовують для приготування кави різне обладнання.
- Лічильник порцій.
- Таймер нагоді для людей, які воліють самостійно регулювати ступінь помелу.
- Управління зі смартфона дає можливість почати приготування напою, не встаючи з ліжка.
- Дозатор. Пристрій відраховує рівно таку порцію, яка вимагається.
- Імпульсний режим.
Зупинимося на останній функції і розглянемо її детальніше.
Що таке імпульсний режим в кавомолці і навіщо він потрібен
Для імпульсного режиму приладу, характерна циклічна робота і періодична зупинка процесу. В ножових кавомолках він використовується повсюдно і має такі переваги, як:
- завдяки періодичної зупинці роботи ножів, користувач може візуально регулювати подрібнення зерен;
- ефективний переробки твердих продуктів — крім зерен кави в такому пристрої можна молоти, наприклад, горіхи;
- пристрій оснащений функцією імпульсного режиму, більш довговічне і стійке до перегрівів у процесі тривалої роботи;
- кавові гранули краще перемішуються, а помел більш рівномірний.
УВАГА! Купувати каву слід тільки в зернах, якщо сподіваєтеся отримати якісний і смачний напій.
Імпульсним режимом оснащені не всі кавомолки. Ті, які їм наділені мають велику перевагу перед іншими в перемелюванні твердих продуктів і контролі над якістю помелу. Такі кавомолки більш надійні і не перегріваються.