Яка толкушка для пюре краще: як вибрати картофелемялку
Секрет ніжного, повітряного картопляного пюре пов'язаний з товкачем. Наші прабабусі користувалися дерев'яними, бабусі — з алюмінію. У нас варіантів більше.
Навіщо потрібна тарілка під тарілку: як користуватися підстановкою
Сервіровку столу можна сміливо віднести до певного мистецтва. Ось, наприклад, скільки тарілок потрібно поставити перед гостем? Чому однієї недостатньо?
Чому келихи для вина мають різну форму: як вибрати келих
Благородний напій вимагає і благородної огранки! Для кожного виду вина призначені свої власні келихи, правильний вибір яких підкреслить смак
Які тарілки найдовше тримають температуру страви? Правильна подача теж важлива
Які тарілки добре зберігають тепло. Давно помічено, що в глибокій посуді з бортиками їжа довше залишається гарячою. Але також на температуру дуже сильно впливає матеріал.
Види каструль: класифікація каструль за матеріалом виготовлення, види каструль для особливих завдань
Призначення та характеристики каструль залежать від матеріалу виготовлення. Якийсь матеріал відрізняється довговічністю і добре переносить високі температури. Інший — більш практичний і зручний у застосуванні.
Сода — універсальний засіб в побуті і для здоров'я
Проста сода може допомогти швидко очистити, а також ефективно вилікувати! Всі універсальні властивості звичайної соди читайте далі.
Чим ополоник відрізняється від ополоники: схожість і відмінність ополоника і ополоники
Начиння так багато, що можна й заплутатися в її назві. Давайте розбиратися разом. А почнемо з ополоників і поварешек. Кухонні родичі
Як вимити посуд правильно, якісно і швидко
Миття посуду перетворюється для більшості господинь в обтяжливу обов'язок. Але неприємну процедуру цілком можна оптимізувати і раціоналізувати.
Посуд в сім'ю — вона спільна або у кожного своя?
В кожній родині свої правила. У одних всі домочадці сидять на кухні в строго відведених місцях і у кожного є власні тарілки, чашки і столові прилади. А інші надходять більш демократично, користуючись сервізом, в якому навряд чи визначиш, де чия т
Чому гранований стакан перетворився в губастый
Ми бачили його в поїздах і громадському харчуванні, у вітчизняних фільмах і на кухні батьків. Гранований стакан став одним з головних символів радянського часу.
Філософський зміст: чому в Китаї і Японії до цих пір не користуються ложками і виделками
Азіатську кухню неможливо уявити з виделками та ложками. Це як відвідати театр в аквалангу або піти в похід по горах на підборах. Чому ж у Китаї та Японії так сильна традиція користуватися паличками?
В якому посуді можна, а в якій не можна варити варення
Як приємно взимку дістати баночку варення, пахне літом! Щоб процес заготівлі виявився простим, а результат приємним, важливо правильно вибрати посуд.
Чому не можна залишати брудний посуд лежати всю ніч
Знову мити посуд! Ось адже привчили: втомилася — не втомилася, а посуд потрібно вимити в той же день, коли її забруднили. А чому не можна вимити її вранці?
Посуд, яку можна з'їсти: з чого і як зробити
Насправді посуд, який після трапези можна з'їсти, існує з давніх пір. Наші предки в гарбузових «каструлях» готували в печі кашу.