Як вибрати турку для індукційної плити

Придбання посуду для індукційної плити — справа досить просте. Іноді при покупці цього нового кухонного обладнання, заснованого на індукції, торгова організація робить подарунок: комплект необхідних предметів, характеристики якого повністю відповідають заданим параметрам.

Турка

Якщо прихильнику нових технологій доводиться самостійно вибирати каструлі і сковорідки в магазині, йому достатньо подивитися на спеціальний значок на дні або упаковці товару. Під символом у вигляді хвилі найчастіше є і напис: «індукція».

Коротко кажучи, посуд повинна володіти магнітними властивостями. А це означає, що більшість емальованих сталевих каструль, які є у кожної господині, для індукційної панелі підійдуть.

ДОВІДКА! У відставку виявляться нечисленні алюмінієві і мідні.

А от класична турка для кави викликає труднощі при її придбанні нової плити. Справа в тому, що не тільки керамічні, алюмінієві, мідні кавники не підійдуть для індукційної панелі. Навіть ті кавники, які виготовлені з феромагнітного сплаву (аналогічного з іншими предметами емальованого комплекту, що продається як «індукційний»), можуть не «прочитуватися» новою технікою. Вона не сприймає їх, показуючи на індикаторі, що варильна панель порожня. Проблема не тільки в матеріалі, але і в розмірі дна.

Яка повинна бути турка для індукційної плити

Турка для індукційної варильної панелі повинна відповідати вимогам технології нагріву. Феромагнітні сплави, сталь будуть вступати в контакт з робочою поверхнею. І відповідний діаметр дна теж необхідний, щоб конфорка відреагувала на поставлену на неї ємність. Технологічні процеси, на яких грунтується дію плити, вступають у протиріччя з класичною схемою приготування кави в турці

Варильна панель нагріває каструлі завдяки індукції. Саме в тому місці, де ємність стикається з поверхнею, виникає електромагнітне взаємодія і термоэффект. Інше покриття залишається неробочим. Якщо розмір дна великий, то можна використовувати дві конфорки як одну, загалом температурному режимі.

Плита дуже зручна:

  • Нагрівається швидко, також остигає.
  • Сама вимикається, якщо на ній немає посуду.
  • Мити скляну поверхню легко.
  • Виробники самі радять використовувати її холодну поверхню в якості підставки.

На невеликих кухнях додаткова рівна поверхня — це серйозний плюс. Естетичні і робочі якості роблять такий пристрій дуже популярним.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Більшість предметів для приготування їжі з нею цілком сумісні, так і виробництво посуду для індукційних плит повністю налагоджено. Мабуть, тільки турка залишається слабким місцем цього кухонного обладнання.

Тонкощі приготування кави в турці

Дотримання особливостей приготування кави традиційним способом у джезві не зовсім зручний для власників індукційних пристроїв. Викликає нарікання не тільки неможливість використовувати ідеальні керамічні турки. Велика проблема — імпульсний характер нагріву конфорки. Немає плавного температури на невеликих ступенях (від одиниці до чотирьох).

Рівномірний або плавно зростаючий нагрівання — найважливіший показник для приготування якісного напою. Мало знайдеться любителів кави, наступних раді піднімати кавник над поверхнею такої плити для рівномірного нагріву напою.

Турки, вироблені спеціально для індукційного нагріву, не завжди подобаються з-за своєї нетрадиційної форми. Класична джезва має вузьке горлечко. Саме воно відповідає за утворення пінки і аромату, без якого кава здається не таким смачним.

Нюанси вибору турки для індукційної плити

Проблеми виникають не лише з керамічними або мідними кавниками. Навіть ті турки, які містять феромагнітні сплави можуть не підійти. Вони, найчастіше, мають дуже маленький діаметр дна. Для того, щоб конфорка стала нагріватися, ємність, стоїть на ній, повинна бути не менше заданої виробником величини. Із-за невеликих обсягів плита «не помічає» кавоварки, які взяті з цілком придатного для індукційної плити комплекту каструль. Якщо вони 8-12 см, це вже критичні показники діаметра дна для модного в наші дні техніки.

Спеціальні диски-адаптери вирішують цю проблему. Нагрівається сам диск і передає тепло ємності для кави.

ДОВІДКА! З таким додатковим пристроєм будуть служити всі інші кавники, з будь-якого матеріалу.

Ще один істотний плюс: феромагнітний диск забезпечує можливість використання турків з вузьким горлом. Це грає важливу роль для гурманів: приготування кави з пінкою і його аромат вимагає класичної форми джезви.

Як вибрати правильну турку

Є кілька виробників, які випускають сучасні кавоварки для індукційних панелей. Вони сталеві, відрізняються за форму дизайну, обсягом. Але треба бути готовим до того, що і на турку відомого бренду плита буде реагувати з примхами, то помічаючи її, то не помічаючи.

Сталева джезва — ідеальний варіант для панелі, що працює на індукції. Емальована сталева турка теж підійде: за умови, що вона має не надто вузьке дно. При використанні диска адаптера проблема вибору кавника знімається сама собою. Турка вже не буде безпосередньо стикатися з плитою. Такий ефект досягається і при нагріванні турки в піску, вміщеному в сковороду.