Як варити каву в кавоварці
Способи приготування кави постійно удосконалюються. З'являються нові технології і прилади, щоб легко зробити смачний напій вдома. Існують різні види кавоварок з різними особливостями і набором функцій.
Про варінні кави
Зміст статті

- краплинні;
- гейзерні;
- ріжкового типу.
Незалежно від моделі існують загальні правила експлуатації:
- Перед використанням покаранням уважно вивчити інструкцію по експлуатації.
- Запускати прилад слід кілька разів, коли всередині тільки вода. Це допоможе виключити появу сторонніх, неприємних смаків і запахів. Вода видалить можливий сміття, який міг потрапити в прилад при виробництві.
- Миючі засоби, що використовуються для очищення кавомолки, не повинні мати в складі абразивних частинок. Вони можуть подряпати поверхню.
Як варити каву в гейзерній кавоварці

Важливо! При покупці подібної моделі звертайте увагу на його виробничий обсяг. За раз гейзерні можуть зробити каву до 18 порцій.
Щоб приготувати напій в такій кавоварці необхідно дотримуватися наступних кроків:
- Відкрутіть верхню частину моделі і зніміть фільтр, призначений для меленої кави.
- В нижню ємність потрібно налити воду, коли вона не досягне обмежувальної позначки. Якщо її перевищити, напій вийде не такий, як треба.
- Фільтр, який виглядає як ситечко, заповнюється кавовим складом до кінця. Трохи утрамбуйте його і приберіть зайве. Найбільш підходящим є продукт середнього помелу.
- Необхідно назад зібрати модель. Поставте її на вогонь або включіть в мережу. Не залишайте кавоварку без нагляду.
- Коли вода почне кипіти вода, з'явиться пар. Тоді слід відразу прибрати кавоварку з вогню. Електричні моделі відключаються автоматично. Перед тим, як розливати каву необхідно почекати коли кипіння припинитися. Після можна приступати до переливання напою в чашки.
Описаним способом можна приготувати еспресо. Якщо напій занадто міцний, додайте в нього трохи молока або води.
Існують деякі нюанси, на які важливо дотримуватися, щоб приготувати якісний напій:
- Молоти каву слід перед тим, як завантажити фільтр, а не заздалегідь. Це дозволить домогтися більш насиченого смаку. Для гейзерних моделей слід використовувати порошки середнього і крупного помелу. Це допоможе уникнути густий і перенасиченої маси.
- На смак напоїв сильно відбивається якість води. Використовувати фільтровану замість водопровідної.
- Рекомендується промивати виріб після кожного використання. Можна навіть обійтися без спеціальних миючих засобів, підійде і тепла вода.
- Кавову масу утрамбуйте так, щоб вона не розсипалася. Зберіть виріб у єдине ціле.
- Не можна відкривати кавоварку поки вона працює. Це негативно позначиться на якості напою. Можна таким способом отримати опіки. Тому краще її не чіпати в процесі приготування напою.
- Якщо ви помітили опади у цьому напої, був обраний неправильний помел зерен. Збільшіть його.
Перераховані рекомендації допоможуть добитися смачного і якісного напою.
Як варити каву в кавоварці крапельного типу

Наскільки міцним, ароматним і насиченим вийде кава, безпосередньо залежить від того скільки порошку ви засыпите. Якщо у вас краплинна модель кавоварки рекомендується дотримуватися наступної інструкції:
- налийте воду у відведену для цього ємність;
- заповніть спеціальний резервуар меленою кавою;
- після перевірте, наскільки щільно закрита модель і включіть її;
- дочекайтеся, коли пролунає сигнал, який означає, що кава готова.
Зазначені рекомендації з приготування кави стосуються простих моделей краплинної кавоварки. Але зараз існують різноманітні варіанти з набором додаткових функцій, які можуть включати:
- Регулятор міцності напою.
- Вбудована функція перемелювання кавових зерен.
- Функція автоматичного підігріву. З її допомогою можна тримати високу температуру кави після приготування протягом деякого часу. Як правило, не більше 30 хвилин.
При наявності подібних функцій в обраній моделі можна настроїти так, щоб приготовані напої максимально відповідали вашим смаковим уподобанням.
Як варити каву в рожкової кавоварці

Якщо взяти дрібні зерна, тоді вода почне проходити далі через них. Ступінь обжарювання зерен і сорт кави можна вибирати по своєму смаку. На роботу кавоварки це не вплине.
Після покупки пристрою і придбання відповідних зерен можна починати готувати каву. Для цього дотримуйтеся таких рекомендацій:
- Увімкніть кавоварку, їй необхідно якийсь час, щоб нагрітися.
- Потім необхідно взяти ріжок, званий холдером, і насипати всередину мелену каву.
- Цей крок є ключовим. Від нього залежить наскільки якісний і смачний вийде кава. На цьому етапі відбувається пресування порошку. За допомогою спеціального трамбовочного приладу під назвою темпер, необхідно натиснути на каву.
- Проводити прессовку можна кількома способами. При першому методі ріжком і темпером добре притискається кави. Робіть це один раз, без повторення.
- Другий спосіб полягає в тому, що потрібно взяти ріжок і злегка натиснути темпером на каву. Потім легко отримаєте по стінці холдера. Повторіть процедуру пресування, приклавши трохи більше сил.
- Після цього акуратно забирають зайвий порошок. Встановіть ріжок назад на місце.
- Чашку поставте під носик, включіть апарат.
У результаті виконаних дій ви отримаєте готовий кави. Незважаючи на перерахування великої кількості кроків, готувати напій у рожкової кавоварці досить просто. Складність може виникнути лише на етапі пресування.
Кожна з описаних видів кавоварок має свої особливості і нюанси при приготуванні напою. Якщо все зробити правильно, ви отримаєте смачний і якісний кави. Тому уважно виконуйте інструкції в процесі приготування напою.