Що таке ручне розморожування морозильної камери

Пристрій практично кожного холодильника входять — морозильна та холодильна камера. Кожна з них має своє призначення. Як правило, холодильна камера значно більше морозильної і призначена для нетривалого зберігання деяких продуктів. Морозилка необхідна для тривалого зберігання продуктів, які відкладаються на довгий строк або зберігаються тільки при мінусовій температурі (наприклад: м'ясо, зелень, фарш, вареники та інше). Чому морозильна камера потребує розморожування і як часто його потрібно виробляти? Варто в цьому розібратися.

Технологія ручного розморожування морозильної камери

Назва цієї процедури говорить сама за себе. При експлуатації морозилки без системи No Frost, вона потребує своєчасної розморожуванні. Процес дуже простий! Необхідно прибрати вміст морозильної камери на час процедури краще проводити її коли в морозилці мало продуктів). Далі, холодильник вимикається від живлення, щоб компресор не продовжував створювати холод. Через деякий час, шматки льоду в камері почнуть отмерзать, їх потрібно швидше викинути. Залишається прибрати воду з морозилки, бажано протерти насухо! Важливо. Проводити дану процедуру необхідно 1-2 рази на рік.

Як зберегти продукти при розморожуванні

Навряд чи ви знайдете більш підходяще місце для заморожених продуктів, ніж морозильна камера, адже температура в ній стабільна від -25 до -30С. В зиму, відмінним рішенням буде винести продукти на вулицю або балкон, також підійде і погріб. Але краще всього заздалегідь підготуватися до процедури і зовсім не маючи замороженої продукції, зробити разморозку.

Потрібно розморожувати морозильні камери з системою NoFrost?

Сьогодні, в магазинах електротехніки, можна знайти 3 види холодильників: це прилади з влаштуванням No Frost, з краплинної системій і стандартні холодильники (яких на сьогодні стає все менше). Краплинна система в холодильниках встановлюється для нормальної роботи холодильного відсіку, тому розглядати принцип її дії ми не будемо.
No_Frost – модернізований тип краплинної системи. Принцип роботи полягає у встановленні випарника за стінкою морозильного сховища. Вбудований в тому ж місці вентилятор забезпечує стабільну циркуляцію холодного повітря в камері. Таким чином, конденсована вода не встигає з'являтися, і іній на стінках морозилки не утворюється.

Важливо: морозильні системи з No Frost практично не потребують обслуговування, можна забути про ручне розморожування.

Морозилки з такою системою з кожним днем все більше замінюють стандартні, так як вважаються самими просунутими. Але незважаючи на їх сучасність, морозилки цього «роду» мають свої мінуси.

Ось три основних недоліки пристроїв:

  1. Підвищене енергоспоживання. Вентилятор No Frost споживає додаткову енергію при роботі, і плата за електрику у власників зросте не слабо, адже холодильник працює цілодобово.
  2. Зменшення об'єму морозильної камери. Встановлений механізм за стінкою камери зменшує її ємність приблизно на 20 літрів, що є істотним мінусом.
  3. Завищена ціна. Ціна на такі холодильники на 50-120% вище звичайних, тому до свого вибору варто підходити з розумом!

Але всі недоліки можна перетерпіти, якщо вам справді не хочеться обслуговувати холодильник. До того ж з таким типом системи, морозилки значно довше служать власникам.

Навіщо потрібна ручне розморожування морозильної камери?

Розморожування — основний і найважливіший тип догляду за холодильником. Обмерзання морозильної камери відбувається при відкритті дверцят, коли в неї надходить вологе повітря. Лід, що утворився у великій кількості може принести серйозної шкоди як продуктів, так і холодильника в цілому.

Наслідки без своєчасної розморожування:

  1. Псування продуктів в холодильній камері. В сучасних холодильниках морозильна камера розташовується знизу, адже в іншому разі (як в старих холодильниках) буде відбуватися поступове обмерзання стінок холодильного відсіку, внаслідок чого і почнуть псуватися продукти.
  2. Зменшення об'єму морозильної камери. При довгому ігноруванні появи льоду, стінки починають обмерзати товстим шаром льоду. Це не тільки зменшить місткість, але і до того ж зіпсує рельєфи в камері зберігання. Не варто доводити техніку до такого стану!
  3. Зменшення терміну служби. Холодильник є приладом долгослужащім. Зараз, деякі старі моделі ви можете зустріти і переконатися в їх надійності. Але недбале поводження і відсутність необхідних заходів догляду, будуть сприяти швидкої псування пристрою!

Ще багато причин, за якими розморожування необхідна, але вони не так важливі, як перераховані вище.

Тепер ви знаєте про види морозильних камер і як обслуговувати конкретні моделі. Можете зробити правильний вибір при купівлі наступної моделі холодильника! Пам'ятайте, що своєчасний догляд за приладом дозволить йому прослужити довше!