Який блендер краще: занурювальний або стаціонарний

Сучасний ринок електричних товарів пропонує широкий асортимент різних моделей і брендів.

Пересічному покупцеві складно орієнтуватися на теренах електричного достатку. Бажання придбати блендер, створює додаткові труднощі у виборі між зануреними або стаціонарними моделями. Для початку варто врахувати такі чинники:

  • мета передбачуваної покупки;
  • параметри кімнати і вільні площі кухні;
  • регулярність використання техніки та обсяги;
  • наявність конкретної суми грошей і бюджет, передбачуваний для покупки.

Занурювальний блендер

Занурювальний блендер являє собою компактний подовжений електричний прилад з декількома насадками. Це мобільний пристрій, який можна легко переміщати і експлуатувати в зручному для користувача положенні.

З їх допомогою можна легко і швидко:

  • подрібнити овочі або фрукти;
  • приготувати пюре;
  • вони ідеальні для збивання вершків, домашніх майонезів, кремів і соусів.

Такі моделі зручні для невеликих обсягів, вони експлуатуються в будь-якій зручній посуді.

Опис

Виглядає пристрій як довгастий електричний прилад, що складається з двох частин:

  • верхня частина служить ручкою. У ній розташований двигун;
  • нижня частина – це пристосування для різних насадок, які йдуть в комплекті. Чим більше насадок, тим більш здібності агрегату.

При покупці, багато господинь набувають електро товари, фіксуючи увагу на такі показники:

  • наявність акумулятора і подовженість проводу;
  • потужність, кількість насадок і наявність імпульсного режиму;
  • якості матеріалу самого корпусу та його додаткових елементів (насадок).

Переваги

Занурювальні блендери володіють трьома головними перевагами:

  • вони компактні у використанні;
  • мають невелику вагу;
  • експлуатуються в будь-якій зручній для господині посуді.

Завдяки малогабаритність, такі прилади легко розміщуються в кухонних шафах чи на полицях. Особливо актуальні невеликі апарати в сім'ях з маленькими дітками. З їх допомогою можна легко і швидко приготувати овочеві супчики або пюре, збити крем для торта або тістечка.

Недоліки

Недоліків з технічної точки зору у даної групи товарів немає, але в побутовому застосуванні незначними незручностями вважаються наступні моменти:

  • під час роботи блендер доводиться тримати в руці і фіксувати роботу шляхом постійного натискання кнопок;
  • з допомогою заглибних блендерів не виходить збивати повноцінно коктейлі;
  • робота з різними ємностями не передбачає наявність кришки, тому при збиванні або подрібненні необхідно мінімізувати розбризкування вмісту.

Стаціонарний блендер

Багато споживачі вважають за краще встановити на своїй кухні стандартний стаціонарний блендер. Ідеальний помічник сучасних господинь допомагає мінімізувати тимчасові витрати для приготування та урізноманітнити щоденний раціон. Особливо такі агрегати зручні для великої родини, коли оперативність відіграє домінуючу роль.

Опис

Конструктивно електричний агрегат складається з трьох основних частин:

  1. на стійкій основі встановлений корпус, всередині якого вмонтований двигун. Він виконує приводну функцію;
  2. схемна частина представлена вузькою і високою чашею, які мають кришки і призначені для занурення в них продуктів з подальшим подрібненням або збиванням;
  3. подрібнюючий ніж розміщується в середній частині всього пристрою і є основним функціоналом механізму.

У комплектацію можуть входити як один, так і декілька насадочных ножів, призначених для різного роду збивання і різання.

Переваги

Основними перевагами роботи зі стаціонарними моделями споживачі виділяють:

  • відсутність необхідності утримання його в руці. В роботі електрична техніка даного ряду займає стійке положення і не вимагає додатково фіксувати його під час експлуатації;
  • багато сучасні моделі передбачають ефективну колку льоду і збивання рідкого тіста, що позбавляє господиню від гори брудного посуду;
  • зручний у роботі, а з допомогою «носика» легко перелити приготовану масу в необхідну посуд.

Недоліки

З числа недоліків можна виділити два основних фактори. Вони полягають в тому, що стаціонарний блендер не дробить зелень, а просто розмазує її по стінках. Другим чинником є його параметри. У малогабаритних квартирах не завжди є достатньо місця, щоб розмістити такий апарат для постійного користування або зберігати його на полиці шафи.

Основні відмінності заглибного і стаціонарного блендера

Головних і істотних відмінностей три, і полягають вони в наступному:

  • Розміри. Занурювальні більш компактні і мініатюрні.
  • Функції і потужність. Залежно від насадок і додаткових опцій габаритні доповнені можливостями роботи з тестом.
  • Зручність в роботі. Стаціонарні мають стійке положення, а заглибні потрібно утримувати в руці, при роботі з ним.

Який блендер краще?

Враховуючи, дизайнерські, функціональні та технічні можливості для звичайної сім'ї краще віддати перевагу занурювальним блендерам. Навіть при щоденному використанні техніки вони практичні і зносостійкі. Головною їх перевагою залишається компактність і зручність кріплення насадок.

Приготування страв у невеликих обсягах не вимагає додаткових потужностей або витрат на стаціонарні агрегати. Потужності звичайного заглибного блендера, цілком вистачить для приготування таких заготовок і страв:

  • соусів до м'яса і риби;
  • супів – пюре;
  • овочевих і фруктових пюре;
  • фарші або заготовки для пирогів;
  • смузі;
  • солодкі креми для тортів, збиті вершки;
  • морозиво;
  • з допомогою віночка багато господинь готують рідке тісто для оладок або млинців.

Поради щодо вибору блендера

При виборі оптимального варіанту моделі блендера достатньо врахувати два важливих моменти:

  1. Розміри кухні. Для невеликих розмірів не має сенс захаращувати кухонне простір і додаткової громіздкої технікою. Мінімалізм завжди актуальне і має ряд пріоритетних показників.
  2. Мета покупки. Якщо очікувана користування приладом полягає в періодичному приготуванні того чи іншого блюда, то сучасні невеликі блендери стануть надійними помічниками у домашньому господарстві.

Важливо звернути увагу на технічні показники і марку виробника. Враховуючи, що такі речі призначені для тривалого використання, то варто віддати перевагу перевірених та відомих виробників. Багато моделей оснащені функціями самоочищення. Це важливий показник, тому при виборі необхідно відразу звернути увагу на простоту миття та догляду.

Більш детальна стаття про те, як вибрати блендер.

Висновок

Фінал очевидний – малогабаритні сучасні занурювальні блендери є ідеальним варіантом кухонної техніки. Їх асортимент дозволить підібрати для сім'ї не тільки багатофункціональний і корисний агрегат, але й зорієнтуватися в колірних пропозиції та дизайн кожної моделі.

Купівля блендера надасть можливість значно розширити коло кулінарних можливостей, урізноманітнити щоденний раціон сім'ї, порадувати їх своїми кулінарними шедеврами. А головне, змінити меню і зробити вибір у бік правильного і здорового харчування.