Який блендер краще: занурювальний або стаціонарний

Пересічному покупцеві складно орієнтуватися на теренах електричного достатку. Бажання придбати блендер, створює додаткові труднощі у виборі між зануреними або стаціонарними моделями. Для початку варто врахувати такі чинники:
- мета передбачуваної покупки;
- параметри кімнати і вільні площі кухні;
- регулярність використання техніки та обсяги;
- наявність конкретної суми грошей і бюджет, передбачуваний для покупки.
Занурювальний блендер
Зміст статті

З їх допомогою можна легко і швидко:
- подрібнити овочі або фрукти;
- приготувати пюре;
- вони ідеальні для збивання вершків, домашніх майонезів, кремів і соусів.
Такі моделі зручні для невеликих обсягів, вони експлуатуються в будь-якій зручній посуді.
Опис
Виглядає пристрій як довгастий електричний прилад, що складається з двох частин:
- верхня частина служить ручкою. У ній розташований двигун;
- нижня частина – це пристосування для різних насадок, які йдуть в комплекті. Чим більше насадок, тим більш здібності агрегату.
При покупці, багато господинь набувають електро товари, фіксуючи увагу на такі показники:
- наявність акумулятора і подовженість проводу;
- потужність, кількість насадок і наявність імпульсного режиму;
- якості матеріалу самого корпусу та його додаткових елементів (насадок).
Переваги
Занурювальні блендери володіють трьома головними перевагами:
- вони компактні у використанні;
- мають невелику вагу;
- експлуатуються в будь-якій зручній для господині посуді.
Завдяки малогабаритність, такі прилади легко розміщуються в кухонних шафах чи на полицях. Особливо актуальні невеликі апарати в сім'ях з маленькими дітками. З їх допомогою можна легко і швидко приготувати овочеві супчики або пюре, збити крем для торта або тістечка.
Недоліки

- під час роботи блендер доводиться тримати в руці і фіксувати роботу шляхом постійного натискання кнопок;
- з допомогою заглибних блендерів не виходить збивати повноцінно коктейлі;
- робота з різними ємностями не передбачає наявність кришки, тому при збиванні або подрібненні необхідно мінімізувати розбризкування вмісту.
Стаціонарний блендер

Опис
Конструктивно електричний агрегат складається з трьох основних частин:
- на стійкій основі встановлений корпус, всередині якого вмонтований двигун. Він виконує приводну функцію;
- схемна частина представлена вузькою і високою чашею, які мають кришки і призначені для занурення в них продуктів з подальшим подрібненням або збиванням;
- подрібнюючий ніж розміщується в середній частині всього пристрою і є основним функціоналом механізму.
У комплектацію можуть входити як один, так і декілька насадочных ножів, призначених для різного роду збивання і різання.
Переваги
Основними перевагами роботи зі стаціонарними моделями споживачі виділяють:
- відсутність необхідності утримання його в руці. В роботі електрична техніка даного ряду займає стійке положення і не вимагає додатково фіксувати його під час експлуатації;
- багато сучасні моделі передбачають ефективну колку льоду і збивання рідкого тіста, що позбавляє господиню від гори брудного посуду;
- зручний у роботі, а з допомогою «носика» легко перелити приготовану масу в необхідну посуд.
Недоліки

Основні відмінності заглибного і стаціонарного блендера
Головних і істотних відмінностей три, і полягають вони в наступному:
- Розміри. Занурювальні більш компактні і мініатюрні.
- Функції і потужність. Залежно від насадок і додаткових опцій габаритні доповнені можливостями роботи з тестом.
- Зручність в роботі. Стаціонарні мають стійке положення, а заглибні потрібно утримувати в руці, при роботі з ним.
Який блендер краще?
Враховуючи, дизайнерські, функціональні та технічні можливості для звичайної сім'ї краще віддати перевагу занурювальним блендерам. Навіть при щоденному використанні техніки вони практичні і зносостійкі. Головною їх перевагою залишається компактність і зручність кріплення насадок.
Приготування страв у невеликих обсягах не вимагає додаткових потужностей або витрат на стаціонарні агрегати. Потужності звичайного заглибного блендера, цілком вистачить для приготування таких заготовок і страв:
- соусів до м'яса і риби;
- супів – пюре;
- овочевих і фруктових пюре;
- фарші або заготовки для пирогів;
- смузі;
- солодкі креми для тортів, збиті вершки;
- морозиво;
- з допомогою віночка багато господинь готують рідке тісто для оладок або млинців.
Поради щодо вибору блендера
При виборі оптимального варіанту моделі блендера достатньо врахувати два важливих моменти:
- Розміри кухні. Для невеликих розмірів не має сенс захаращувати кухонне простір і додаткової громіздкої технікою. Мінімалізм завжди актуальне і має ряд пріоритетних показників.
- Мета покупки. Якщо очікувана користування приладом полягає в періодичному приготуванні того чи іншого блюда, то сучасні невеликі блендери стануть надійними помічниками у домашньому господарстві.

Більш детальна стаття про те, як вибрати блендер.
Висновок
Фінал очевидний – малогабаритні сучасні занурювальні блендери є ідеальним варіантом кухонної техніки. Їх асортимент дозволить підібрати для сім'ї не тільки багатофункціональний і корисний агрегат, але й зорієнтуватися в колірних пропозиції та дизайн кожної моделі.
Купівля блендера надасть можливість значно розширити коло кулінарних можливостей, урізноманітнити щоденний раціон сім'ї, порадувати їх своїми кулінарними шедеврами. А головне, змінити меню і зробити вибір у бік правильного і здорового харчування.