Яку модель мультиварки вибрати холостяку

Самотній людині, цілими днями зайнятий на роботі, а ввечері приходить додому з однією думкою: перекусити що-небудь і просто відпочити, ніколи займатися приготуванням їжі. Зізнайтеся, ні один раз ви мріяли з'їсти що-небудь смачне не виходячи з дому.

Однак готування займає багато часу, а час — це наш найдорожчий ресурс. В такому разі чи не пора подумати про придбання мультиварки. Вона допоможе заощадити дорогоцінні години, позбавить від кухонних турбот і дозволить легко і просто приготувати безліч смачних апетитних страв.

Яка вона, холостяцьке мультиварка.

Чоловікові, недосвідченому в готуванні, знадобиться проста, надійна в експлуатації мультиварка з набором стандартних режимів.

Прийшов додому, продукти підготував, завантажив в агрегат, включив потрібний режим і займаєшся своїми справами. Готове блюдо – виклав на тарілку і з'їв. Така, на мій погляд, повинна бути ідеальна мультиварка.

Головне це якісне функціонування пристрою, коли сніданок, обід і вечерю робляться вчасно і без зайвих зусиль.

ВАЖЛИВО: не заплутатися у великій кількості функцій і різних доповнень. Тому вважаю, що вони не потрібні, достатньо стандартного набору.

Як ви вже думаю здогадалися, я вибираю бюджетну модель. Вважаю, це самий правильний вибір: за щоденної зайнятості холостяку ніколи розбиратися в різних тонкощах і нюансах роботи пристрою.

Корисні поради при виборі мультиварки для холостяка.

В залежності від ваших конкретних потреб, зверніть увагу на наступні параметри:

Внутрішнє покриття чаші. Варіанти без покриття можна відкинути відразу (сталь, титан, алюміній)– їжа буде пригорати. Ціна титанової або нержавіючої ємності досить висока. Крихкість кераміки насторожує, притому вона додає вартість товару. Оптимальний вибір — це тефлон, він служить в середньому три роки і легко миється.

УВАГУ. При використанні тефлону слід уникати пошкодження його поверхні ножем або іншими гострими предметами.

Вид управління: механічний, кнопковий і сенсорний. Перший тип найбільш довговічний і надійний. Другий перемикається кнопками, їх недолік в накопиченого бруду і пилу, які важко вимити. Сенсорний варіант виглядає сучасним дизайнерським, за ціною дорожче.

НА ЗАМІТКУ. Дисплей екрана буде в наявності при будь-якому типі управління.

Об'єм приладу, може досягати 10 літрів. Цю величину визначаємо виходячи з кількості користувачів, на одну людину досить ємності на 2-3 літра.

Потужність виробу. Впливає на швидкість приготування страв, і чим вище показник, тим ефективніше за часом і по результату працює пристрій.

ДОВІДКА. Для дволітрового обсягу достатньо потужності до 800 ватт.

Додаткові рекомендації:

  • Зупиніть вибір на приладі зі стандартним набором функцій, якщо вам не потрібні додаткові програми, значно здорожують виріб.
  • Дисплей повинен розташовуватися зручно для очей. Вибирайте панель, розташовану під кутом.
  • Зверніть увагу на електричний провід пристрою, він буває знімний і вбудований. Перший варіант робить комфортним переміщення і зберігання приладу, однак є небезпека попадання рідини замість приєднання шнура.

Додаткові деталі пристрою, які зроблять його використання зручніше:

  • Прогумовані ніжки надають виробу стійкість.
  • Жаростійкі ручки дозволяють легко дістати гарячу чашу з пристрою. Без них знадобляться спеціальні щипці (в деяких моделях є в комплекті).
  • Кришка повинна бути знімною (і закриватися замковим способом, а не кнопкою, яка ненадійна) і щільно прилягати. Ця на перший погляд дрібниця забезпечить легку чистку всередині виробу і позбавить від протікань.
  • Вологозбирач. Оберігає прилад від скупчення конденсату, який неприємний тим, що може стекти на приготавливаемую їжу.
  • Корпус зазвичай виконується або з пластику, або з нержавійки. Сталь не впливає на процес приготування страв. Оптимальний варіант — це пластик, але він повинен бути якісним.
  • Білий колір не рекомендуємо, може пожовтіти.
  • Матеріал повинен бути без запаху.
  • Корпус і кришка не повинні скрипіти або тріщати. При виборі спробуйте їх злегка потрясти.

Прості режими в мультиварці для чоловіків

Стандартний набір програм будь-якої моделі включає в себе (в дужках вказані варіанти назв):

  • Крупи (гречка, рис.) Дозволяє приготувати гарніри і каші.
  • Варка. Можна приготувати суп, бульйон, компот. Після точки кипіння підтримується постійна температура.
  • Смаження. Підтримувана температура вище, ніж при варінні, тому рідини потрібно мінімум.
  • Випічка. (Запікання). Може замінювати смаження. Працює при виборі функції варіння, але з закритою кришкою.
  • Каша (Молочна каша, суп, плов). Прилад функціонує на максимальній потужності, щоб випарувати рідину.
  • Гасіння. При початковому закипанні блюдо нудиться і далі готується на невисокій температурі. Можна тушкувати овочі, м'ясо, рибу. Тривалість готування приблизно 2 години.
  • Пароварка (пар, варіння на пару). Дозволяє готувати одночасно дві страви – одне на пару, інше вариться у воді.

Самі швидкі та легкі рецепти в мультиварці для холостяків.

  • Почнемо з смаження, так як багато чоловіків люблять поїсти що-небудь смажене. Функція випічки чудово замінює цей режим, і, за словами багатьох користувачів, з її допомогою їжа виходить навіть смачніше.

ВАЖЛИВО. Щоб ваше блюдо не пригоріло і не перетворилося на кашу, класти продукти слід, коли чаша достатньо прогріється. Температуру можна відстежити на дисплеї.

Швидкий сніданок. Знадобиться 4 яйця, зелень, шинка 150 гр., сметана 4 ст. ложки, 1 томат. Збийте сметану з яйцями і змішайте з порізаними шинкою, зеленню і помідором. Сіль і перець за смаком. Використовуйте режим «випічка», додайте шматочок масла в чашу і вилийте суміш. Час приготування-20 хвилин.

  • Варка. Від вас буде потрібно знімати піну при приготуванні супів і бульйонів.

Обід на швидку руку. Рис 3 склянки, вода-6 склянок, сардельки (або сосиски). Промити рис, покласти в миску, залити водою і посолити. Сардельки викласти в ємність для варіння на пару. 15 хвилин, і обід готовий.

  • На пару. Можна готувати одночасно дві страви, це економить електроенергію і час. Зручно приготувати яйце, зварене вони будуть готові через 12 хвилин.

Стейк. Знадобиться 4 стейка лосося, 1 лимон. Поперчіть і посоліть рибу, в чашу налийте трохи рідини. Лосось поміщається на решітку для готування на пару і поливається лимонним соком. Час готування 20 хвилин.

  • Каша. Є можливість готувати дві страви в один час, наприклад, в самій чаші варити кашу, а у верхній лоток покласти, припустимо, курку.
  • Гасіння. Можна прискорити процес приготування, якщо на першому етапі використовувати режим з високою температурою – це може бути Смаження, Випікання або Суп. Підлийте води в чашу і виставте температуру до 95 градусів.

М'ясо з овочами. Нам знадобляться м'ясо свиняче 800 гр., цибуля ріпчаста один, 2 моркви, пів кілограма картоплі, 1 зубчик часнику, зелень, 10 столових ложки сметани, 3 столові ложки рослинної олії.Свинину нарізаємо середніми шматками, овочі чистимо і ріжемо на шматочки. Вибираємо режим Смаження, підігріваємо олію, кладемо м'ясо на 5 хвилин. Додаємо моркву, картоплю і цибулю до свинини і готуємо 10 хвилин. Потім викладаємо сметану, солимо і перчимо. Переходимо на функцію Тушкування, приготування триває 40 хвилин.

ЦЕ ЦІКАВО. Режим гасіння крім свого меню дозволяє готувати кашу, суп, закип'ятити молоко. Молоко можна отримати топленим, проте на це потрібно близько п'яти годин.

Сподіваємося, наш огляд можливостей мультиварки допоміг вам визначитися у виборі. Вдалої покупки!