Як правильно користуватися блендером
Блендер — потрібна річ на кожній кухні. Тепер приготування коктейлів, дієтичних смузі і просто гарної їжі, для ваших улюблених домочадців стало звичайною справою.
Завдяки цьому приладу ви можете кожен день радувати рідних смачною і корисною їжею. Залишилося розібратися, як правильно використовувати цю техніку, отримати якомога більше корисної вигоди.
Що таке блендер
Зміст статті
Блендер — електроприлад дозволяє змішувати, як міксер і подрібнювати, як кухонний комбайн.
Існує два види блендерів — стаціонарні і занурювальні. Використовуються вони, в основному, для подрібнення їжі, збивання коктейлів, мусів, приготування пюре. Деякими моделями можна навіть колоти лід. В деяких комплектаціях є додаткові насадки, що дозволяє виконувати велику кількість функцій.
Як використовувати занурювальний блендер
Цей агрегат дозволяє тримати всю процедуру приготування під контролем. Великим плюсом є мобільність його використання.
Дозволяє використовувати будь-яку ємність і різні види продуктів. Їм не варто перемелювати горіхи, кава і лід. Якщо така потреба все ж виникла, налийте трохи води на дно чаші.
Дуже часто в комплект входить спеціальна глибока чаша, але можна брати і іншу ємність. Головне пам'ятати, що миска повинна бути глибокою, інакше велика ймовірність що ви забрудните всю кухню летять бризками.
Для такого виду блендера є кілька правил:
- перемелювати тверді продукти можна тільки маленькими порціями;
- продукти, завантажені в блендер, повинні закривати нижню частину ніжки з ріжучим кінцем;
- фрукти перетирають без кісточок;
- працюючи з великими порціями продуктів, робіть невеликі перерви в роботі;
- після використання добре вимийте насадку у воді, щоб запобігти засихання шматочків їжі;
- не варто готувати картопляне пюре в блендері. Так, воно буде виглядати дуже апетитно, але на ділі смак буде не таким приємним.
Насадки для заглибного блендера
Найчастіше в комплекті є дві насадки стандартного виду — подрібнювач, основна насадка найрідше — віночок. Він використовується для рідких продуктів і для збивання кремів та яєць, ефект від нього не такий, як від міксера, але рідке тісто збити цілком можливо.
Подрібнювач — являє собою ємність з лезами, використовують подрібнення насіння, горіхів та інших твердих продуктів. Основна насадка знаходиться на ніжці, з її допомогою можна перетерти фрукти, овочі та м'ясо. Більш дорогі моделі можуть мати насадки для нарізування.
Як використовувати стаціонарний блендер
Стаціонарний блендер — ємність з пластика або скла, що стоїть на підставці. Всередині чаші блендера знаходиться подрібнювач.
Вимагає спеціально відведеного місця на кухні і в нього вже точно потрібно поміщати точну кількість продуктів, яке зазначено на чаші. Має щільно закривається кришкою, тому працювати з ним просто і приємно.
Перед початком використання всі необхідні інгредієнти потрібно нарізати дрібними кубиками. Потім засипати в чашу, закрити кришку і натиснути на кнопку.
Кілька правил по використанню стаціонарного блендера:
- Під кришкою має залишатися вільний простір, не менше 2 див. Це необхідно для уникнення перегріву мотора.
- Не закладати в чашу гарячі продукти.
- Всі інгредієнти повинні бути дрібно нарізані.
- Не слід запускати агрегат в холосту, це може призвести до збою в механізмі.
Техніка безпеки
При використанні приладу як ручного, так і стаціонарного головне не забувати про техніку безпеки. При неправильному використанні можна серйозно травмувати кінцівки.
- Сам блендер і аксесуари повинні зберігатись у захищеному від дітей місці.
- Не варто залишати включений в розетку прилад без нагляду.
- Регулярно оглядайте шнури живлення, перевіряючи їх стан.
- При поломці не розбирайте блендер самостійно. Його лагодження слід довірити фахівцям.
- Тримайте пристрій подалі від плити і інших нагрівальних приладів.
- Ні в якому разі не допускайте попадання вологи на кожух електродвигуна.
- До повної зупинки пристрою, кришку з ємності не знімати.
- Будьте обережні і уважні під час промивки ножів. Витирати їх не потрібно, нехай сохнуть самі.
Чого не можна робити
Занурювальний блендер необхідно використовувати на короткі проміжки часу. Якщо потрібно подрібнити велику кількість продуктів, слід робити невеликі перерви під час роботи. Не можна подрібнювати продукти, що володіють твердою структурою і ті, з яких не виділяється рідина.
Не допускається холостий запуск виробу, так як це може привести до поломки. Стаціонарним блендером також не можна подрібнювати гарячі продукти. Техніка має малу потужність може не впоратися з подрібненням льоду і свіжої зелені.
Продукти повинні бути очищені й розрізані на маленькі шматочки, це головне правило для будь-якого виду блендера. Техніка просто не може впоратися з великими шматками.
Після закінчення роботи його необхідно відразу промити. Залишки їжі можуть призвести до збою в роботі техніки. Насадки можна мити в раковині або в пральній машині. Прибирати їх слід тільки після повного висихання. Мити «ногу» заглибного блендера не потрібно, досить просто протерти серветкою або рушником.
Дотримуючи всі правила використання, ви отримаєте відмінного кухонного помічника, який буде значно економити ваш час. Особливо він буде корисний молодим мамам, які хочуть порадувати свого малюка свіжоприготованою їжею.