Чи можна в мультиварці спекти паску?

Здобний паска — традиційне блюдо, выпекаемое до святкової трапези в день Воскресіння Христового. Вони, разом з пофарбованими в червоний колір яйцями, є центральними стравами пасхальної трапези. Спекти паску — справжнє мистецтво! На заволодіння ним у жінок йде не один рік. Сьогодні у господинь на кухні з'явився надійний помічник. Це мультиварка. Вона варить, смажить, парить... А можна скористатися розумною технікою, щоб спекти паску?

Можливості випікання паски в мультиварках

Відразу скажемо: паски під силу мультиварці! Вона значно спрощує процес їх приготування.

Дуже образливими моментами бувають випадки, коли здоба підгорає, погано пропікається всередині або осідає. Чарівна мультиварка, якщо правильно підібрати час випікання, оберігає від таких прикрих конфузів.

ВАЖЛИВО! Рівномірно прогріта чаша і ідеально підходить для випічки температурний режим просто не допустять того, щоб паска залишився сируватим або підгорів.

Ставимо тісто в мультиварці

Додатковий плюс мультиварки в тому, що тісто в ній чудово підходить перед випічкою. Його потрібно викласти у змащену маслом чашу, закрити і поставити на підігрів (від 15 хвилин до півгодини).

ВАЖЛИВО! Вимагається уважність, у деяких мультиварках цей режим дуже швидкий і потужний!

Вибір режиму

Паски, приготовані таким чином, виходять просто дуже смачні. За умови правильного вибору програми, зіпсувати їх при випіканні нереально.

Час режиму «Випічка» у багатьох мультиварках дорівнює одній годині.

ВАЖЛИВО! Цього часу недостатньо, щоб добре пропекти паски, він занадто здобний.

Тому потрібно або одразу виставити півтори години, або додати його. Для цього, не відкриваючи мультиварку, треба додати час або залишити страву на підігріві.

Як спекти паску в мультиварці

Щоб отримати смачний вологий паска, пропонуємо скористатися нескладним рецептом.

Що знадобиться

  • Молоко — 120 мл;
  • борошна — 200-300 р;
  • сухих дріжджів — 3 чайної ложки або свіжих — 40 г;
  • вершкового масла — 50 г;
  • 2 яйця;
  • цукрового піску — 100 г;
  • солі — 1/2 чайної ложки;
  • сметани — 1 столова ложка;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • пачка желатину;
  • родзинки — 150 г;
  • журавлина — 50 г;
  • ядра горіхів;
  • густе повидло з абрикосів або з будь-яких інших фруктів.

Процес виготовлення

  • Дріжджі треба залити теплим молоком (приблизно 40 градусів), підсипати 0,5 столової ложки цукру і скрупульозно перемішати. Збити яйця і цукор.
  • У ємність з розведеними дріжджами підсипати 0,5 склянки борошна і замісити. Посуд накрити плівкою або тканиною, поставити в теплому місці на годину.
  • Ізюм залити гарячою водою, дати набрякнути, через кілька хвилин злити рідину. Промити, покласти на рушник і дати підсохнути. Родзинки обваляти в борошні.
  • У піднялася опару покласти дрібку солі, ванільний цукор, сметану, розм'якшене вершкове масло, солодку яєчну масу. Все змішати.
  • Ретельно просіяти борошно. Помішувати ложкою поки тісто не сформується куля.
  • Змастити чашу пісним маслом. Викласти в неї тісто, прикрити тканинною серветкою. Дати вистоятися пару годин.
  • Куля треба буде один раз обім'яти. Тісто після цього підніметься і стане пишним.
  • Потім додати родзинки і поділити його порівну на три частини. Викласти все в 3 однакові форми.
  • На дно мультиварочной чаші поставити підставку, помістивши на ній всі 3 форми.
  • Спочатку, на півгодини, слід підключити опцію «Розігрів». Поки тісто не підніметься, ні в якому разі не відкривати кришку.
  • Після включається опція «Випічка», на півтора години або трохи більше, залежно від величини формочок.
  • Готовий виріб можна прикрасити родзинками, ядрами горіхів, зацукрованою журавлиною, сухофруктами і різнокольоровою присипкою.

Можна користуватися звичайним рецептом паски

УВАГА! Використовуючи для приготування пасок мультиварку, цілком реально користуватися звичними рецептами. Варто лише зменшити обсяги всіх інгредієнтів.

Робити занадто багато тесту, щоб піч безліч пасок, не потрібно — воно може «перестояти». Тим, хто хоче багато пасок, потрібно кожен раз ставити тісто заново. Перевага полягає в тому, що в результаті вийде кілька різновидів здобної випічки.

Готові паски складають у прикрашені великодні кошики і несуть освячувати до храмів. Приготовлена з любов'ю і освячена їжа — сама смачна!