Що таке насадка кебе в м'ясорубці

Кебе — традиційне східне м'ясне блюдо, віддалено нагадує звичні для слов'янської кулінарної традиції котлети. Являють собою двошаровий фарш, зовнішня частина якого з домішкою борошна спеціального помелу, а внутрішня — з додаванням горіхів. Увазі кухарів пропонуються різні варіації цієї страви, серед яких з'явилися навіть повністю овочеві аналоги. Виробники оцінили популярність цього шедевра кулінарного мистецтва і подбали про полегшення його приготування розробивши однойменне пристосування.

Що таке насадка кебе

Це двусоставная насадка до м'ясорубці, що складається з зовнішнього усіченого конуса і внутрішнього вкладиша з опуклим центром та периферійними отворами. Частіше виготовлена з пластику, трохи рідше зустрічаються металеві версії.

Кебе призначена для полегшення приготування однойменного страви, а саме — для формування зовнішнього шару, пустотілої зовнішньої оболонки.

Пластикові варіанти довговічні і практичні, але при частій експлуатації можуть покриватися задирками, що заважають сформувати досить рівну і щільну оболонку майбутнього страви. Ними комплектуються електром'ясорубки практично всіх відомих брендів, за винятком приладів класу економ.

Металеві версії кебе частіше зустрічаються в магазинах побутової техніки як окремо продається обладнання. Сумісні з ручними м'ясорубками старого типу. Вони довговічні, стійкі до механічних пошкоджень, але схильні іржавіти при неправильному догляді. Тому після миття рекомендується їх насухо витирати перед відправкою на зберігання.

Особливості насадки, як користуватися

Кебе складається з двох частин, які необхідно вкласти один в одного. Отриману конструкцію кріплять до голівки м'ясорубки, з якої попередньо знімають ножі і грати.

Металеву насадку перед використанням досвідчені кухарі рекомендують охолодити в морозилці.

Потім у приймач м'ясорубки укладається попередньо приготований фарш і прилад запускається. На виході повинні вийти порожнисті м'ясні трубочки, в які потрібно помістити другий компонент страви.

Для полегшення нетривіальною завдання можна скористатися пристосуванням для формування ковбасок, діаметр вихідного отвору якого збігається з колом отвори в трубочках з фаршу.

Готову страву за оригінальною рецептурою обсмажується, але припустимі також запікання і приготування на пару.