Що таке унгер в м'ясорубці

При виборі м'ясорубки, покупці найчастіше дивляться на загальні характеристики, енергоспоживання, габарити та інше. Але не варто забувати про головну частини м'ясорубки – ножі. Для звичайного апарату цього роду, при використанні в домашніх умовах, вистачить продуктивності в 30-50 кг на годину, що дозволить швидко заготовити необхідні продукти. Ресторани швидкого харчування та друга організацій подібного типу використовують продуктивність 150 кг/год. Для підприємств показник починається від 300 кг/год і вище.

Види ножів

Існують кілька різновидів ножів, які підходять під ті чи інші продукти:

  1. Стандартний тип. Він повинен бути знайомий кожному, т. к. складається з шнека, ножа, решітки і притискної гайки. Таким набором володіє будь-яка побутова м'ясорубка. Рубання м'яса у фарш проходить ефективно, якщо ніж періодично заточувати. Варто враховувати, що фарш виходить великим і деякі типи продуктів доведеться перемелювати повторно. Система відмінно підходить для заготівлі м'яса і іншого в домашніх умовах, проте для підприємств і спеціалізованих закладів існують інші м'ясорубки, які більш ефективно справляються зі своєю роботою.
  2. Тип унгер. Це ціла система, що складається із значного набору ножів. Порядок складання: на шнек насаджується підрізний і двосторонній ножі, потім закривається ґратами, для великої різання, після якої насаджується ще один двосторонній ніж і прикріплюється остання решітка, для дрібного помелу. Конструкція закріплюється звичайною притискною гайкою. Якщо прокручувати продукти в такій м'ясорубці, можна з першого разу отримати ніжний фарш. Варто відзначити, що вартість такого набору перевищує вартість звичайної м'ясорубки стандартного типу. Дана збірка ефективна на підприємствах і в спеціальних закладах (ресторани, кафе, мережі швидкого харчування). Щоб фарш не виходив занадто дрібно нарізаною, слід прибрати третій за рахунком ніж і дрібну решітку (система підлозі унгер).

Особливі вказівки експлуатації

Для всіх механізмів даного типу діє правило: відключати прилад, якщо в даний момент він не використовується. При недотриманні, краю ножа можуть затупився, а механізми розхитатися, що порушить ефективність подальшої роботи.

Для продовження терміну служби м'ясорубки, потрібно стежити за якістю її складання (щоб всі деталі щільно прилягали один до одного), добре просушувати механізми після промивання і хоча б раз на рік прочищати і змащувати приводи.