Плюси і мінуси занурювальний млинниці
Заглибна млинниця – що за формою нагадує звичайну сковорідку прилад без бортиків, призначений для випікання млинців з допомогою електромережі. Розігріту поверхню электроблинницы занурюють в рідке тісто, після чого встановлюють на підставку для випікання. Завдяки тому, що на робочій поверхні приладу після занурення залишається зовсім небагато тіста, млинці виходять незмінно тонкими і ажурними. Вона має свої плюси і мінуси.
ВАЖЛИВО! На ринку побутової техніки представлені моделі різного діаметру і в різній комплектації: деякі виробники включають у набір ємність для замішування тіста, пластикові лопатки, брошуру з кращими рецептами млинцевого тесту та інше.
Функції занурювальний млинниці
Пристрій занурювальний электроблинницы, як правило, гранично просте: нагрівальний елемент раскаляет робочу поверхню, на якій випікається блін. Проте в залежності від виробника та комплектацію пристрою воно може мати ряд допоміжних функцій, що полегшують експлуатацію приладу.
Так, деякі моделі забезпечені індикатором, що сигналізує про те, що млинниця нагріта до оптимальної температури, функцією автоматичного відключення при тривалому простої, датчиком температури і таймером, що дозволяє встановити час випікання млинців.
Переваги і недоліки
До переваг даного виду кухонних приладів можна віднести такі параметри, як:
- Простота у використанні. З допомогою занурювальний млинниці отримати відмінний результат зможе навіть новачок в питанні випічки.
- Рівномірна просмаження з усіх боків.
- Можливість готувати ідеальні тонкі млинці, які не завжди виходять на простий сковороді.
- Безпека: гаряче масло під час готування не розбризкується на всі боки.
- Антипригарне покриття на більшості моделей блинниц полегшує очищення приладу після завершення готування.
ВАЖЛИВО! Як і більшість інших електроприладів, млинниці заглибного типу не можна замочувати і мити проточною водою. Для очищення пристрою після готування слід протирати робочі поверхні губкою без миючих засобів, вологою ганчіркою або паперовим рушником.
Однак незважаючи на велику кількість плюсів, заглибні млинниці мають і ряд недоліків. У першу чергу до них можна віднести велику витрату електроенергії і досить значні габарити самого приладу.
Також варто зазначити, що процес приготування млинців з допомогою занурювальний млинниці займає значно більше часу, ніж інші способи випікання, а для досягнення ідеального результату потрібно тісто особливої консистенції, інакше млинці можуть прилипнути або порватися. Потрібна заглибна млинниця — вирішувати тільки господині, зважить всі «за» і «проти».
На що звернути увагу при виборі
Вибираючи блинницу, рекомендується виходити не тільки з бюджету, розрахованого на покупку, але і на ряд інших важливих характеристик приладу. Так, ключову роль грає матеріал, з якого виготовлена млинниця. На ринку побутової техніки представлені моделі декількох видів:
- Металеві. Вироби з металу більш міцні й довговічні, однак досить важкі, що може доставляти незручності при необхідності часто піднімати і перевертати пристрій.
- Пластикові. Млинниці з жароміцного пластику, як правило, важать менше і часто їх придбання виявляється доцільніше.
- Об'єднані. Пристрої даного типу вважаються золотою серединою, успішно поєднуючи довговічність і комфорт експлуатації.
Також велике значення має потужність приладу, діаметр робочої поверхні її покриття і матеріал, який може бути керамічним або тефлоновим. Додаткові зручності здорожують прилад, тому слід заздалегідь визначити необхідну комплектацію, щоб не переплачувати за зайву функціонал.