Навіщо чайник потрібно обдавати окропом
Ви згодні, що чай, який заварюють, смачніше того, що в пакетиках? Але звичайно, якщо він добре і правильно заварений. Серед тонкощів церемонії заварювання — вимога обдати порожній глек окропом. Не нехтуйте цим, якщо хочете отримати справжній чай! А ми розповімо, навіщо це потрібно робити.
Чому порожній чайник обдають окропом?
Зміст статті
Одним з важливих моментів при заварюванні ароматного напою є прогрівання чайника перед початком процесу. Багато людей не бачать в цьому принципової відмінності від звичайного методу заварювання. Однак дана маніпуляція дуже корисна, вона виконує відразу дві задачі.
Підвищена очищення
В першу чергу, таке термічне вплив гарячою водою не тільки видаляє частинки пилу і бруду, але і вбиває бактерій, очищаючи поверхню.
Це необхідно для отримання якісного і смачного напою.
Рівномірне прогрівання
Ще одним важливим моментом є рівномірний розподіл тепла по поверхні посуду для заварювання.
Важливо! Якщо заливати воду в холодний посудину, частина теплової енергії піде на його нагрівання. У такому разі заварка буде знаходитися у воді з температурою всього 70-80 градусів. Це помітно вплине на якість смаку.
Варто враховувати ці моменти для отримання насиченого аромату і смачного напою. Але тут існують свої правила, які необхідно дотримувати.
Як правильно обдавати чайник?
Недостатньо просто облити його гарячою водою!
Важливо! При нерівномірному нагріванні посуду заварка повністю не розкриє свій смак.
Потрібно дотримуватися певних правил, щоб отримати хороший результат. Для його досягнення слідуйте простим правилам.
- У порожній глек наливають крутого окропу.
- Повертають посуд так, щоб вся гаряча вода потрапила на всі внутрішні поверхні.
- Залиште окріп на 2-3 хвилини, дочекайтеся повного нагрівання. Чим більше ви його нагреете, тим краще буде потім заварювати чай.
Приємного вам чаювання!