Як користуватися соковижималкою

Соковижималка — це сучасна побутова техніка, яка є у розпорядженні більшості домогосподарок. Але щоб отримати смачний і корисний сік, необхідно знати декілька основних правил використання даного приладу. І саме цьому питанню ми вирішили приділити докладний увагу на матеріалі, представленому нижче.

Правила користування соковижималкою

Цитрусова соковижималка працює за допомогою відцентрової сили. Конструкція включає спеціальну гущавину, має безліч отворів для зливу соку. З огляду на сказаного, ця ємність повинна бути надійно зафіксована. Також не слід забувати про встановлення спеціального фільтра, за допомогою якого буде видалятися макуха. Також потрібно дотримуватися і низку інших правил.

  1. Перед приготуванням соку необхідно добре вимити плід в холодній воді. Не потрібно думати що бруд буде відводитися разом з макухою. Вона навпаки змішається з соком, і потрапить у ваш організм, що може призвести до непередбачуваних наслідків. Крім того необхідні вирізати гниль з плодів, якщо така на них є.
  2. Після кожного використання пристрою, його необхідно гарненько помити. В інших випадках залишки макухи почнуть тверднути й застигати, і відмити їх в подібних випадках буде вельми складно.
  3. Перед використанням соковижималки необхідно уважно ознайомитися з інструкцією, т. к. пристрої від різних виробників мають ряд відмітних особливостей. І в інструкції чітко вказано, яка сировина модель зможе переробити, а з яким — на жаль не впорається.

Чого робити не можна?

У процесі використання соковижималки не можна робити деякі речі, що сприяють скороченню скрока служби техніки:

  • плоди не можна мити в гарячій воді, а також поміщати в пристрій фрукти, обданные окропом. У таких ситуаціях на виході вийде не смачний сік, а фруктова кашка;
  • не рекомендується поміщати в соковижималку плоди з насінням, оскільки останні погано розмелюються, і можуть призвести до поломок центрифуги. Також не можна переробляти фрукти, що мають волокнисту структуру, яка буде гальмувати обертання диска. У підсумку вам просто доведеться розбирати пристрій і діставати шкірку. А в окремих випадках може знадобитися і дорогий ремонт;
  • не можна використовувати продукти, не призначені для вашої моделі. Наприклад, соковижималки для цитрусових навряд чи впораються з морквою або яблуками.

Інструкція по експлуатації

Існує кілька головних умов правильної експлуатації.

  1. Перед використанням приладу необхідно переконатися в його правильності збірки, і тільки цього підключати до мережі.
  2. Необхідно перевірити шнури на наявність оголених місць. При виявленні таких підключати соковитискач категорично заборонено.
  3. Не можна мити двигун у воді. Його необхідно акуратно витерти вологою серветкою у вимкненому стані, а перед використанням мотор необхідно ретельно просушити.
  4. Потрібно дотримуватися і умови інструкції з безперервного користування. Бюджетні моделі можуть працювати протягом пари хвилин, в той час як час безперервної роботи дорогих пристроїв може досягати 10-15 хвилин.
  5. Плоди необхідно розділяти на невеликі частини, що допоможе знизити навантаження на мотор.
  6. Категорично заборонено пальцями проштовхувати овочі і фрукти. В цих цілях необхідно використовувати спеціальний штовхач, який йде в комплекті.
  7. Після закінчення роботи соковижималки її необхідно ретельно помити.

Правильний догляд

Пластикові комплектуючі можна без праці помити в теплій воді, задіявши звичайні засоби для миття посуду. Не потрібно боятися легкого фарбування пластмаси зважаючи на те, що в активному стані вона стикається з натуральними барвниками. Але якщо ви все ж вирішите не допускати подібного ефекту, після кожного використання можна змастити всі елементи соняшниковою олією, а вже потім перейти до їх миття та чищення.