Що можна приготувати в вафельниці

Практично у кожної господині серед кухонного начиння знайдеться вафельниця. У перший час після покупки вона часто використовується, потім рідше, по вихідних днях, а потім зовсім забирається подалі. Але мало хто знає про те, що за допомогою даної форми можна робити різноманітні смачні страви.

Чи можна в вафельниці готувати інші страви крім вафель?

Відповідь проста: «Можна. Навіть необхідно». Приготування займе зовсім небагато часу. Для таких досліджень в кулінарній області підходять як прилади, вироблені в радянську епоху, так і сучасні моделі, які з кожним роком продовжують удосконалюватися заводом-виготовлювачем. Найбільш універсальні з них електричні вафельниці.

УВАГА! Не намагатися проводити кулінарні експерименти з моделями, призначеними для випічки тонких вафель.

Які страви можна приготувати в вафельниці?

Электровафельница підходить для смачних, м'яких і хрустких солодких і прісних вафель. Крім солодощів, електрична форма дає можливість спробувати та іншу випічку, відмінну від них. Наприклад, це:

  • піца;
  • деруни з картоплі;
  • омлет;
  • сосиска в тісті;
  • картопляна запіканка;
  • чізбургер;
  • лаваш;
  • бекон.

Оригінальні рецепти страв у вафельниці

Найбільшою популярністю серед господинь має рецепт піци з сиром, томатами, яку можна приготувати двома способами.

Піца

Перший варіант передбачає використання готового листкового бездріжджового тіста. Отже, рецепт піци.

Складові компоненти:

  • листкове бездріжджове тісто – 250 г;
  • ковбаса напівкопчена – 10 г;
  • твердий сир – 70 г;
  • помідори черрі – 5 шт;
  • кетчуп – 4 ст. ложки.

В залежності від смакових переваг можна додати свіжої зелені.

Тісто нарізати квадратиками, рівними розміру форми і промащується кетчупом. Потім викладається порізана соломкою ковбаса, зверху на неї помідори, нарізані тонкими кружальцями, зелень і натертий сир. Все накривається ще однією частиною тіста і запікається близько чверті години.

Другий спосіб виготовлення – піца, основою якої є рідке тісто.

Складові компоненти:

  • масло вершкове і топлене молоко – по одній склянці;
  • яйце куряче – 3 шт;
  • твердий сир і ковбаса – 150 г;
  • маслини – 3 ст. ложки;
  • борошно – 1 склянка;
  • розпушувач – одна столова ложка;
  • щіпка солі.

Вершкове масло і молоко змішується між собою, додаються яйця, борошно, розпушувач і сіль. Маса збивається і виходить рідке тісто, в яке доповідаються всі інші нарізані інгредієнти. Випікається така піца до появи золотистої скоринки.

Омлет

Рецепт омлету досить простий, виглядає після запікання він апетитно.

Компоненти:

  • борошно блинная – 1 ст. ложка;
  • дві щіпки солі;
  • олія соняшникова рафінована – 1 ст. ложка;
  • одна щіпка меленого чорного перцю;
  • молоко – 2 ст. ложки;
  • яйце куряче – 2 шт.

Молоко і яйця збиваються, до отриманої суміші додають сіль, перець і олію. Потім засипається борошно і знову збивається до отримання однорідної маси, яка, в свою чергу, наливається в электровафельницу і залишається в ній до готовності.

Запіканка з картоплі

Картопляна запіканка – одне з найсмачніших страв в щоденному раціоні харчування. Існує багато різних рецептів для її приготування, серед них і для вафельної форми.

Склад страви:

  • картопля – 200 г;
  • сметана – 75 г;
  • яйце – 1шт;
  • борошно – 25 г;
  • масло рослинне – 2 ст. ложки;
  • сіль, перець за смаком.

Картопля чиститься, дрібно натирається, а сік віджимається. До картоплі додаємо яйце, сметану, сіль і перець, потім наливаємо масло і всипаємо борошно. Все перемішується до отримання однорідної суміші. Закладається у форму і запікається, готова запіканка через 15 хвилин.

Чізбургер

Для ситного і смачного перекусу дуже підходять гарячі бутерброди – чізбургери.

Компоненти:

  • вафлі – близько п'яти штук;
  • 2 яйця;
  • 200 мл молока;
  • 140 г пшеничного борошна;
  • 60 гр борошна з перловки або вівсянки;
  • дві третіх чайної ложки розпушувача;
  • щіпка солі;
  • 50 г вершкового масла;
  • 100 мл води з газом.

Для начинки слід злегка обсмажити бекон і підготувати листя салату, помідори і майонез. Процес приготування починається з тіста для вафель. Яйця трохи збиваються, додається молоко. В окремій мисці змішуються розпушувач, пшенична та перлова або вівсяне борошно. До яєчної суміші теж кладеться борошно. Вершкове масло топиться, виливається в тісто, солиться і перемішується. Вистоюється при кімнатній температурі близько півгодини. В останню чергу в отриману масу додається газована вода.

Сирні чіпси

Чіпси вважаються шкідливою для здоров'я їжею, але, незважаючи на це вони дуже популярні, особливо серед дітей. Порадувати дітвору можна і чіпсами власного виготовлення, які нешкідливі і неймовірно чудові на смак.

Компоненти:

  • 160 г тертого сиру;
  • 140 г вершкового масла;
  • 230 г пшеничного борошна;
  • одна чайна ложка розпушувача;
  • суміш запашних трав, сіль і перець за смаком.

Усі складові інгредієнти перемішуються до однорідної консистенції. Отримана маса повинна бути і негустий, і не занадто рідкою сумішшю. Тісто ділиться на кульки і поступово по одному викладається у форму. Після закриття кришки приладу кульки будуть рівномірно розподілені по всій поверхні.

Як видно з наведених рецептів, можливості такого побутового електричного приладу, як вафельниця, необмежені. Рецептів багато і кулінарні експерименти тривають.