Кухонні електронні ваги, які краще
Досвідчені кулінари намагаються обладнати свою кухню сучасної технікою. І ваги в кухарському арсеналі — головна зброя. Адже без них ідеальне виконання нового страви неможливо, тому що навіть легке відхилення від чітко вивіреної пропорції якщо і не зіпсує, то повністю змінить його смак.
Які кухонні електронні ваги краще
Зміст статті
Однозначно відповісти на це питання можна тільки після ознайомлення з особливостями техніки і складання списку завдань, з якими їй належить справлятися. Розрізняють усього 3 варіанти кухонних ваг:
- настільні;
- настінні;
- ручні.
Асортимент перших вражає різноманітністю дизайнерських рішень, розмірів і максимально визначається ваги. Це пов'язано з їх популярністю, оскільки компактність і легкість легко поєднуються з великими можливостями.
Настінні доречні у зовсім маленькій кухні. Великою вантажопідйомністю вони похвалитися не можуть, але зате і не займають корисного простору. Система кріплень дозволяє зафіксувати помічника на будь-якій зручній вертикальної поверхні. А більшість моделей при необхідності можна ще й складати, розгортаючи лише в момент використання.
Ручні — втілення поєднання точності та мінімалізму. Вони не вимагають відведення окремого місця, адже після використання легко поміщаються в висувний ящик.
Заслуговує уваги професіоналів є ложка-ваги. Зважування спецій з її допомогою, перетворюється в легке заняття.
Критерії вибору
Якщо ваги використовуються лише сезонно, при приготуванні зимових заготовок, то можна не переплачувати за дизайн і багатофункціональність. Адже все, що знадобиться — зважувати велику кількість продуктів. Але коли ними користуються щодня, зважуючи інгредієнти складного страви або ж просто підраховуючи вживаються калорії, важливі саме додаткові функції.
Наявність чаші
Гідність чаші в тому, що з її допомогою можна зважувати рідини та сипучі інгредієнти.Недолік в малої місткості: обсяг рідко перевищує 1,5 л. Коли ж знадобиться визначити вагу стейка, виникнуть проблеми з його розміщенням у непристосованій під це тарі.
Якщо у сімейному раціоні переважає випічка, то чаша ваги стане корисним помічником. Коли ж готується багато різних страв, краще вибрати більш місткі платформні варіанти.
Функція тарування передбачена у більшості моделей, тому поставити ємність на платформу і продовжити зважування разом з нею праці не складе.
Верхня межа
Цей параметр більше інших залежить від інтенсивності та обсягів приготування. «Дачна хвиля» з десятками кілограм зважуваних і перероблених продуктів вимагає ваг з верхньою межею не нижче 5-10 кг. Якщо ж зимові заготовки в сім'ї не практикуються, то цілком достатньо кордону в 3 кг. Моделі з верхньою межею 2 кг зустрічаються рідше, але зазвичай доповнюються великим числом функцій, серед яких може бути навіть підрахунок калорій.
Верхня межа настільних кухонних ваг може досягати 10 кг, настінних — 5кг. Ручні варіанти, іменовані безменами, здатні зважувати до 50 кг. У ложці можна зважити до 0,5 кг.
Похибка
Електронні ваги зважують з точністю до 1 м, що вигідно їх відрізняє від механічних аналогів, часом «обманюють» на 50 р. Але багатофункціональні варіанти з невеликою вантажопідйомністю можуть відрізнятися точністю до 0,1 р. Така ж похибка характерна і для мініатюрних ваг-ложок.
Кращі марки ваг
Серед німецьких брендів, що пропонують точність і гідну якість за помірну ціну, можна виділити Beurer, SOEHNLE і ProfiCook. Виробничі потужності першої пари розташовані в Німеччині, а у останнього — в Китаї. Але це ніяк не відбивається на зразковому виконанні. Міжнародний Redmond разом з російськими Maxwell, VITEK і ViTESSE складають гідну конкуренцію німцям.
Endever, iBang і Kromax вдалося здешевити техніку, розмістивши виробництво в Китаї. На якості, на відміну від цін, це не відбилося. Але якщо хочеться придбати ваги, всім своїм виглядом говорять про розкоші, то варто звернути увагу на італійську компанію Casa Bugatti. До французьких авто бренд відношення не має, але зумів підкреслити статус власників за допомогою побутової техніки.