Аерогриль і електрогриль у чому відмінності

Що робити, якщо ви раптом захотіли м'ясо або овочі «з димком», приготовані на вогнищі, а за вікном зима, або просто немає можливості виїхати на природу? Аерогриль і електрогриль – сучасне рішення цієї проблеми. Розглядаючи аерогриль і електрогриль відмінності істотні. Щоб вибрати, який з приладів підійде саме вам, розглянемо їх з усіх боків, ви дізнаєтеся чим одне відрізняється від іншого.

Принцип дії аэрогриля і электрогриля

Аерогриль одночасно включає в себе функціонал електроплити, тостера, мультиварки. Він має вигляд скляної чаші з кришкою, яка закріплена на підставці. Прилад працює на основі подачі в чашу гарячого повітря, регульованого за допомогою Тенів і вентилятора.

Процес приготування складається з рівномірного обдування продуктів повітрям. Його швидкість і температура залежить від того, що саме ви хочете зробити з їжею – смажити, тушкувати, зварити. Просто налаштуйте режим і таймер!

Електрогриль являє собою своєрідний ящик, в якому можна смажити м'ясо, рибу або овочі. Такі прилади діляться на 2 види:

  1. Безконтактний електрогриль виглядає як ємність з гратами, на які кладуть продукти. Нагрівальний елемент знаходиться внизу конструкції. Такий прилад ще називають мангалом.
  2. У контактних електричних грилях нагрівач вбудований в саму решітку і за принципом роботи схожий на звичну для нас сковороду.

ДОВІДКА. Ці прилади поділяються на одно - і двосторонні. Перші мають нагрівальний елемент тільки знизу, двосторонні ж електрогрилі впливають на продукт з двох сторін.

Функції приладів

Розглянуті прилади дають можливість приготувати смачні і соковиті м'ясні страви – шашлик, стейк та інші. Однак на цьому можливості агрегатів не закінчуються.

Оскільки аерогриль включає в себе функції багатьох кухонних приладів, то в ньому можна:

  • Приготувати смажені, варені, тушковані або томлені продукти.
  • Зварити варення.
  • Висушити овочі, фрукти або гриби.
  • Приготувати кефір, сир або йогурт.
  • Коптити м'ясо або рибу.
  • Розморожувати і розігрівати продукти.

ДОВІДКА. Деякі сучасні аэрогрили оснащені 1-2 додатковими рівнями. Це дозволяє готувати кілька страв одночасно.

Електрогриль кілька поступається попередньому апарату по функціоналу. В ньому можна приготувати:

  • Тушковані або зроблені на пару овочеві страви.
  • Яєчню або омлет.
  • Запечену рибу.
  • Розморожені або підігріті продукти.

ВАЖЛИВО. Щоб ваша квартира не наповнилася неприємними запахами або слідами паленого масла і жиру, встановлювати гриль даного виду краще на відкритому балконі.

Пя і недоліки аэрогриля

До переваг аэрогриля відносяться:

  1. Економія коштів і місця на кухні – адже цей прилад включає в себе безліч функцій.
  2. Широкий спектр приготувати страв.
  3. Не потрібно стежити за процесом готування страви – відбувається колосальна економія вашого часу.
  4. Корисна і смачна їжа без утворення канцерогенів.

До їх недоліків можна віднести:

  1. Велика витрата електроенергії.
  2. Багаторівневі прилади займають багато місця на кухні і важко очищаються від бруду.

Переваги і недоліки электрогриля

Переваги электрогриля:

  1. Смачна і корисна їжа.
  2. Їжа готується дуже швидко – ви економите свій дорогоцінний час.
  3. Можна приготувати смачне і ароматне м'ясо не виходячи з дому.
  4. Легко доглядати і мити, адже прилад має знімні частини.

Недоліки электрогриля:

  1. Під час готування утворюється дим і запах через потрапляння крапель жиру та олії на нагрівальний елемент.
  2. Потрібно стежити за процесом приготування їжі.
  3. Не гарантує рівномірної прожарювання (у випадках з одностороннім приладом).

Щоб остаточно визначитися з вибором, подумайте, яким стравам ви найчастіше віддаєте перевагу. Як часто і в яких кількостях ви готуєте їжу? Тоді ви з легкістю зрозумієте, який саме прилад вам потрібен, адже ви знаєте, в чому їх відмінності! Вам залишиться тільки насолоджуватися смачною, корисною і соковитою їжею!