Аерогриль і електрогриль у чому відмінності
Що робити, якщо ви раптом захотіли м'ясо або овочі «з димком», приготовані на вогнищі, а за вікном зима, або просто немає можливості виїхати на природу? Аерогриль і електрогриль – сучасне рішення цієї проблеми. Розглядаючи аерогриль і електрогриль відмінності істотні. Щоб вибрати, який з приладів підійде саме вам, розглянемо їх з усіх боків, ви дізнаєтеся чим одне відрізняється від іншого.
Принцип дії аэрогриля і электрогриля
Зміст статті
Аерогриль одночасно включає в себе функціонал електроплити, тостера, мультиварки. Він має вигляд скляної чаші з кришкою, яка закріплена на підставці. Прилад працює на основі подачі в чашу гарячого повітря, регульованого за допомогою Тенів і вентилятора.
Процес приготування складається з рівномірного обдування продуктів повітрям. Його швидкість і температура залежить від того, що саме ви хочете зробити з їжею – смажити, тушкувати, зварити. Просто налаштуйте режим і таймер!
Електрогриль являє собою своєрідний ящик, в якому можна смажити м'ясо, рибу або овочі. Такі прилади діляться на 2 види:
- Безконтактний електрогриль виглядає як ємність з гратами, на які кладуть продукти. Нагрівальний елемент знаходиться внизу конструкції. Такий прилад ще називають мангалом.
- У контактних електричних грилях нагрівач вбудований в саму решітку і за принципом роботи схожий на звичну для нас сковороду.
ДОВІДКА. Ці прилади поділяються на одно - і двосторонні. Перші мають нагрівальний елемент тільки знизу, двосторонні ж електрогрилі впливають на продукт з двох сторін.
Функції приладів
Розглянуті прилади дають можливість приготувати смачні і соковиті м'ясні страви – шашлик, стейк та інші. Однак на цьому можливості агрегатів не закінчуються.
Оскільки аерогриль включає в себе функції багатьох кухонних приладів, то в ньому можна:
- Приготувати смажені, варені, тушковані або томлені продукти.
- Зварити варення.
- Висушити овочі, фрукти або гриби.
- Приготувати кефір, сир або йогурт.
- Коптити м'ясо або рибу.
- Розморожувати і розігрівати продукти.
ДОВІДКА. Деякі сучасні аэрогрили оснащені 1-2 додатковими рівнями. Це дозволяє готувати кілька страв одночасно.
Електрогриль кілька поступається попередньому апарату по функціоналу. В ньому можна приготувати:
- Тушковані або зроблені на пару овочеві страви.
- Яєчню або омлет.
- Запечену рибу.
- Розморожені або підігріті продукти.
ВАЖЛИВО. Щоб ваша квартира не наповнилася неприємними запахами або слідами паленого масла і жиру, встановлювати гриль даного виду краще на відкритому балконі.
Пя і недоліки аэрогриля
До переваг аэрогриля відносяться:
- Економія коштів і місця на кухні – адже цей прилад включає в себе безліч функцій.
- Широкий спектр приготувати страв.
- Не потрібно стежити за процесом готування страви – відбувається колосальна економія вашого часу.
- Корисна і смачна їжа без утворення канцерогенів.
До їх недоліків можна віднести:
- Велика витрата електроенергії.
- Багаторівневі прилади займають багато місця на кухні і важко очищаються від бруду.
Переваги і недоліки электрогриля
Переваги электрогриля:
- Смачна і корисна їжа.
- Їжа готується дуже швидко – ви економите свій дорогоцінний час.
- Можна приготувати смачне і ароматне м'ясо не виходячи з дому.
- Легко доглядати і мити, адже прилад має знімні частини.
Недоліки электрогриля:
- Під час готування утворюється дим і запах через потрапляння крапель жиру та олії на нагрівальний елемент.
- Потрібно стежити за процесом приготування їжі.
- Не гарантує рівномірної прожарювання (у випадках з одностороннім приладом).
Щоб остаточно визначитися з вибором, подумайте, яким стравам ви найчастіше віддаєте перевагу. Як часто і в яких кількостях ви готуєте їжу? Тоді ви з легкістю зрозумієте, який саме прилад вам потрібен, адже ви знаєте, в чому їх відмінності! Вам залишиться тільки насолоджуватися смачною, корисною і соковитою їжею!