Як розкрутити м'ясорубку якщо вона заїла
М'ясорубка незамінна помічниця господинь на багатьох кухнях. Термін служби такого агрегату, якщо за ним правильно доглядати, як правило, дуже високий. Але поломки все ж трапляються, що робити в таких випадках?
Як розібрати м'ясорубку
Зміст статті
Буває так, що шайба м'ясорубки заклинює і ніяк не хочеться отвинчиваться. Таке трапляється часто, і відбувається це із-за такого, що м'ясорубка не мита лежить деякий час в зібраному вигляді. Навіть якщо ви не бачите бруду, це не означає що її немає, частинки можуть бути зовсім маленькі незначні. Також невелика іржа теж сприяє «злипання».
УВАГА! Щоб такого не сталося дуже ретельно промивайте всі деталі після використання, потім просушуйте їх і зберігайте в розібраному вигляді.
Якщо все-таки замикання сталося, то вам допоможуть такі прийоми:
- замочити м'ясорубку у воді разом з миючим засобом для посуду. Воно роз'їсть жир і, можливо, допоможе провернутися;
- занурити на 5 хвилин всю конструкцію у окріп, після цього, не чекаючи охолодження спробувати відкрутити шайбу. Використовуйте силіконові рукавички, щоб не обпектися;
- скористайтеся розвідним ключем або ручних лещат;
- останній спосіб: постукати молотком, в надії, що вона злегка зрушиться і її можна буде відкрутити. Використовуйте такий метод в крайніх випадках, тому що велика ймовірність поломки.
Поширені причини поломки
Серед очевидних видимих і технічних причин чому м'ясорубка не крутить м'ясо, є ті, які під силу вирішити самостійно:
- Найпопулярніша причина несправностей — це неправильна збірка. Здавалося б, що складного в з'єднанні декількох деталей? Насправді потрібно враховувати кілька тонкощів і слідувати інструкції, міцно прикріплюючи кожну робити. Найчастіше проблема криється в ножі. При установці найширша його частина, повинна виявитися зовні.
- Заплуталися ножі і грати. При такому дефекті, м'ясорубка продовжить працювати, але м'ясо буде видавати не перекручене, а сдавленное і рване. В цій ситуації простіше віднести деталі в майстерню, де їх заточат професіонали. Але якщо у вас є необхідні навички, можете спробувати зробити це вдома. Не забудьте по закінченню змастити деталі маслом, підійде звичайна соняшникова.
- Ніж не щільно стикається з сіткою. У цьому випадку, переверніть набік м'ясорубку і ви помітите, що якась деталь бовтається. За допомогою правильно підібраної шайби ви легко ущільніть конструкцію. Розташуйте її між ножем і шнеком.
- Справа в самому м'ясі, а не машини. Якщо в складі продукту занадто багато жилок, прожилок, хрящів — то це ускладнює весь процес. Вони не перекручуються, а лише намотуються на спіраль, тим самим забиваючи прохід. Якщо у вас такий тип м'яса, то необхідно часто зупинятися і прочищати м'ясорубку.
РАДА! Щоб полегшити собі завдання, використовуйте недогодовування розморожене м'ясо, тоді шматочки будуть трохи жорсткіше і роздрібнювати їх буде простіше.