Як розкрутити м'ясорубку якщо вона заїла
М'ясорубка незамінна помічниця господинь на багатьох кухнях. Термін служби такого агрегату, якщо за ним правильно доглядати, як правило, дуже високий. Але поломки все ж трапляються, що робити в таких випадках?
Як розібрати м'ясорубку
Зміст статті

УВАГА! Щоб такого не сталося дуже ретельно промивайте всі деталі після використання, потім просушуйте їх і зберігайте в розібраному вигляді.
Якщо все-таки замикання сталося, то вам допоможуть такі прийоми:
- замочити м'ясорубку у воді разом з миючим засобом для посуду. Воно роз'їсть жир і, можливо, допоможе провернутися;
- занурити на 5 хвилин всю конструкцію у окріп, після цього, не чекаючи охолодження спробувати відкрутити шайбу. Використовуйте силіконові рукавички, щоб не обпектися;
- скористайтеся розвідним ключем або ручних лещат;
- останній спосіб: постукати молотком, в надії, що вона злегка зрушиться і її можна буде відкрутити. Використовуйте такий метод в крайніх випадках, тому що велика ймовірність поломки.
Поширені причини поломки

- Найпопулярніша причина несправностей — це неправильна збірка. Здавалося б, що складного в з'єднанні декількох деталей? Насправді потрібно враховувати кілька тонкощів і слідувати інструкції, міцно прикріплюючи кожну робити. Найчастіше проблема криється в ножі. При установці найширша його частина, повинна виявитися зовні.
- Заплуталися ножі і грати. При такому дефекті, м'ясорубка продовжить працювати, але м'ясо буде видавати не перекручене, а сдавленное і рване. В цій ситуації простіше віднести деталі в майстерню, де їх заточат професіонали. Але якщо у вас є необхідні навички, можете спробувати зробити це вдома. Не забудьте по закінченню змастити деталі маслом, підійде звичайна соняшникова.
- Ніж не щільно стикається з сіткою. У цьому випадку, переверніть набік м'ясорубку і ви помітите, що якась деталь бовтається. За допомогою правильно підібраної шайби ви легко ущільніть конструкцію. Розташуйте її між ножем і шнеком.
- Справа в самому м'ясі, а не машини. Якщо в складі продукту занадто багато жилок, прожилок, хрящів — то це ускладнює весь процес. Вони не перекручуються, а лише намотуються на спіраль, тим самим забиваючи прохід. Якщо у вас такий тип м'яса, то необхідно часто зупинятися і прочищати м'ясорубку.
РАДА! Щоб полегшити собі завдання, використовуйте недогодовування розморожене м'ясо, тоді шматочки будуть трохи жорсткіше і роздрібнювати їх буде простіше.